Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.02.2010
Vadi Sınırından Kurtulmak İsteyen Firmaların Yenilik Yapmaları Gerekiyor


Vadi Sınırından Kurtulmak İsteyen Firmaların Yenilik Yapmaları Gerekiyor (Haber Detayı)

Kısa adı TÜBİTAK olan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nun Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı Oğuz Yapar,  yenilik yapmayan firmaların ölüm vadisi sınırında bulunduğunu söyledi.

Firmaların hiçbir zaman ölüm vadisinde bulunmaması gerektiğini öneren Yapar, ulusal ve uluslar arası desteklerden yararlanması gerektiğini TÜBİTAK’ın bu aşamada kendilerine destek verebileceğini bildirdi.

Ölüm vadisi sınırından kurtulmak isteyen firmaların yenilik yapmaları gerektiğini belirten Yapar “Bir ürün ya da hizmetin ilk fikrinin oluşmasını buluş (icat keşif), ilk pratik uygulama çabasını yenilik  (inovasyon, yenilikçilik, yenileşim) olarak tanımlayabiliriz.”dedi.  Bilimsel ve teknolojik bir belirsizliği ortadan kaldırmaya yönelik araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) etkinlikleri, yenilik sürecinin sadece bir kısmını kapsadığını söyledi.

Firmaların yenilik fikirlerini hayata geçirmede iki korku yaşadıklarını ifade eden Oğuz Yapar, bunların , “proje fikrinin çalınması” ile  “Projemi nasıl bir sayfa yazıp destek alabilirim” korkuları olduğunu sıraladı.

Birçok firmanın bu nedenle yeni ürün düşüncesini hiçbir destek almadan yok ettiğini belirten Yapar, “uygun ortak, uygun projeler ve uygun pazarlarda yönelmesi gerekir.”diye konuştu.

Firmaların yenilik fikirlerin güvence altına alındığını ve sadece kendilerinin sonuçlarından yararlanabileceğini aktaran TÜBİTAK Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı Oğuz Yapar,  projelerin yazım safhasının da çok iyi ifade edilmesi gerektiğine işaret etti. Proje yazım aşamasının çok net ve anlaşılır olması gerektiğini vurgulayarak, “Proje değerlendiricilerinin onayını alabilecek nitelikte” olması gerektiğini aktardı.

TRABZON SANAYİSİNİN YENİLİK KAPASİTESİ ÇOK

TÜBİTAK Avrupa Birliği 7.Çerçeve Programı Ulusal Koordinatör Yardımcısı Oğuz Yapar, Trabzon sanayisinin yenilik kapasitesinin çok olduğunu ifade ederek, bu bölgede KTÜ’ nün varlığının da bunu desteklemekte olduğunu iletti. Sanayi ve üniversite arasında firmalara köprü görevi ticaret ve Sanayi Odası’nın görebileceğini belirterek,” Firmalar üniversiteye TTSO ile birlikte başvurmalıdır” şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1849

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com