Rehber :
   
Konfeksiyon
Can Modaevi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.02.2010
Doğal Hayatı Koruma Derneği 'av yasağı"nın erken başlatılmasını istiyor'


Doğal Hayatı Koruma Derneği, ağır kış şartlarından etkilenen vahşi yaşamı koruyabilmek için "av yasağı"nın erken başlatılmasını istiyor.

Doğal Hayatı Koruma Derneği, "av yasağı"nın erken başlaması gerekliliği konusunda bir çağrıda bulunuyor. Dernek çağrısında şu sözlere yerveriyor: Ağır kış şartları azalmamış, aksine artmıştır.

Olumsuz hava koşulları nedeni ile güçsüz, aç ve susuz kalan yaban hayvanları zaten büyük yaşam savaşı verirken, bir de adil olmayan, kaçak avcılık uygulamaları ile büyük zararlar almaktadır.

Üyelerimiz ve duyarlı vatandaşlar tarafından derneğimize her gün katliam derecesinde tanımladıkları av ihbarları gelmektedir. Bunlara ek olarak soğuk ve açlıktan ölmek üzere buldukları yaban hayvanları konusunda yardım isteyen, deneyimlerini paylaşan birçok telefonda almaktayız. Bu işlerden sorumlu Bakanlığımız hayvanlara yönelik bu tehditlerden avcılık baskısını artık kaldırmak zorundadır…

Doğa üzerindeki baskımızın her geçen gün arttığı, tüketimci yaşam alışkanlıklarımızın diğer tüm canlıların yaşamlarına zarar verdiği şu yüzyılda, kaynağının bir şekilde doğaya meraktan geldiğini düşündüğümüz günümüz avcılık davranışlarının da değişmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Geçtiğimiz son yıllarda birçok doğal Anadolu canlısının yok oluşuna bekli de bizden daha yakından tanıklık eden dürüst avcıların bu taleplerimizi haklı bulacaklarını ve en kısa zamanda koruma,  yemleme vb. çalışmalarına başlayacaklarına inanmaktayız.

Bu hususta Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün biran önce av yasağını erkene çekmesini,  yapılacak yemleme çalışmalarını arttırmasını, bunun yani sıra, bir seferberlik şeklinde yasa dışı avcılık faaliyetlerinin üstüne gitmesini ve bu konuda Jandarma gibi diğer kolluk kuvvetlerinden de destek almasını, Av Yasağını radyo, TV gibi iletişim kanallarında en yaygın şekilde duyurmasını saygılarımızla talep etmekteyiz.

Toplam Okunma Sayısı : 2109

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com