Rehber :
   
Lokanta
Üstad Yemek ve Kebap Salonu
Şahane Yemek ve Kebap Salonu
Çınar Lokantası
Güloğlu Baklava & Kebap
Özdemir Kasabı
Akçaabatlılar Köfte & Balık
Kıbrıs Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.02.2010
Sokaklar sabunlu dezenfektan su ile yıkanıyor...


Sokaklar sabunlu dezenfektan su ile yıkanıyor


       Trabzon'u Türkiye'nin en temiz kenti yapma iddiasıyla yola çıkan Trabzon Belediyesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kent genelindeki sokakları köpüklü su ile yıkayan Belediye, ilk etapta şehir içerisindeki büyük cadde, sokak ve meydanlarda başlatılan sabunlu su ile yıkama çalışmalarını zamanla tüm kent genelinde yapmayı planlıyor.

       Belediye ayrıca kent genelindeki kaldırım ve orta refüj bordürlerini boyatma çalışmalarına da başladı. Tanjant yolundan başlatılan boyama çalışmaları kapsamında uluslar arası standartlara göre kaldırım kenarları sarı-siyah, kavşaklar ise sarı- beyaza boyatılıyor.

       Cuma günleri şehir içerisindeki 12 büyük camii gül suyu ile yıkama çalışmasını da başlatan Trabzon Belediyesi ayrıca vatandaşların çevreye karşı duyarlılıklarını artırmak amacıyla bilinçlendirme, eğitim ve çeşitli yarışmalar düzenliyor.

       Trabzon'u Türkiye'nin en temiz illerinden biri yapma iddiasıyla yola çıktıklarını vurgulayan Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı O.Necip sevinç, " Belediye olarak sokaklarımızı ve caddelerimizi köpüklü su ile yıkama çalışmalarına başladık. İlk etapta büyük cadde, sokak ve meydanlarda yaptığımız yıkama çalışmalarını zamanla tüm kentte yapmayı planlıyoruz. Bunun yanında kentimizi güzel bir görünüme kavuşturmak amacıyla orta refüjlerde ve kavşaklarda boyama çalışmaları başlattık. Ayrıca Cuma günleri vatandaşların yoğun olarak kullandıkları 12 büyük camimizi gül suyu ile yıkamaya başladık. Bu çalışmalarımız sürekli olarak yapılacaktı" şeklinde konuştu.

       Temiz ve sağlıklı bir çevre de yaşama herkesin hakkı olduğunu belirten Sevinç, " Bu konuda vatandaşlarımıza da sorumluluk düşmektedir. En iyi temizlik kirletmemektir mantığından hareketle vatandaşların çevreye karşı duyarlılıklarını daha da artırmak için eğitim, bilinçlendirme faaliyetleri yanında ödüllü çeşitli yarışmalar düzenliyoruz. Trabzon'u Türkiye'nin en temiz kenti yapmak için başlattığımız çalışmalar artarak devam edecektir" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1805

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com