Rehber :
   
Dekorasyon & Çelik Eşya
Her-Tür
Cihan Raf
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.02.2010
30. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 21 Şubat Pazar Günü Yapılacak.


30. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 21 Şubat Pazar Günü Yapılacak

Trabzon Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, yerli ve yabancı atletlerin katılımıyla 21 Şubat Pazar günü koşulacak.

Yarı Maratonun, 21 Şubat 2009 pazar günü saat 09.30`da Sahil Emperyal üst geçidi altından başlayacağını kaydeden Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Genel Direktörü Yaşar Ulusoy, “21,1 kilometre uzunluğundaki Yarı maraton Yıldızlı mevkiinden dönülerek Belediye Başkanlığı önünde sona erecektir. Bu yıl 15.sini düzenleyeceğimiz Halk Koşusu ise aynı gün saat 09.00`da Ayasofya Müzesi altındaki kavşaktan başlayarak Belediye Başkanlığı önünde sona erecek” dedi.

Yerli ve yabancı lisanslı sporcuların katılımıyla yapılacak yarı maratona şu ana kadar 200 civarında sporcunun kayıt yaptırdığını belirten Ulusoy, “Daha önce müracaat yapan 3 Kenyalı, 3 Faslı, 1 Etiyopyalı, 7  Gürcü, 1 Moldovalı ve 1 de Rus sporcuya katılım davetiyelerini gönderdik. Katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu..

Yarı maratonda dereceye girecek sporculara para ödülünün yanı sıra çeşitli ödüllerin de dağıtılacağını ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu:

“Yarı maratonda erkekler ve bayanlar kategorisinde birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye de bin dolar para ödülü verilecek. Ayrıca veteran ve halk koşusu kategorilerinde de dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.”

Yarı maratonu renklendiren Halk koşusunun bu yıl 15’inci kez yapılacağını belirten Ulusoy, Trabzon halkını maratona katılmaya çağırarak şunları kaydetti:

“Halk koşusuna katılmak isteyenler sağlık raporu ile birlikte 19 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar Trabzon Belediye Cemal Kamacı Spor Merkezine gelerek kayıt yaptırabilecekler. Toplam 5 kilometre uzunluğundaki yarışı tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek. Bir Pazar günü etkinliği olarak da görülebilecek koşuya halkımızın katılımını bekliyoruz.”

Aynı zamanda 11. Trabzon Avrupa Gençlik Oyunları Koordinatör Yardımcısı da olan Ulusoy, “2011 Avrupa Gençlik Oyunları faaliyet branşlarından olan atletizmde, uluslar arası özelliği olan bu yarı maraton bizim için de ciddi bir tecrübe olacak. Yurt içi ve yurt dışından gelecek yaklaşık 250 sporcunun akreditasyon, konaklama, yiyecek ve ulaşım konularındaki ihtiyaçlarının karşılanması için ciddi bir organizasyon yapacağız” şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1725

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com