Rehber :
   
Restaurant Bar, Cafe Bar, Pub
Altmışbir'a
Galanima Restaurant
Lazeli Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
15.02.2010
Bayan Kızılcık Kadınları Yalnız Bırakmıyor...


Bayan Kızılcık Kadınları Yalnız Bırakmıyor

2010 Kış Olimpiyatları’nı izlemek ve incelemelerde bulunmak üzere eğitim gezisi çerçevesinde Kanada`ya giden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık Şalpazarı’nda okuma yazma kursunu tamamlayanlara sertifikalarını verdi.

Beraberinde vali yardımcılarının eşleri Şükran Karahasanoğlu ve Nilüfer Halal ile Şalpazarı ilçesine giden Bayan Kızılcık’ı, Kaymakam Soner Zeybek’in eşi Gülhan Zeybek karşıladı.

İlk olarak Şalpazarı Hükümet Konağı’na giden Bayan Kızılcık, buradaki toplantı salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav’ın İlçedeki okuma-yazma kurslarıyla ilgili açıklamalarını dinledikten sonra, okuma-yazma kurslarını başarıyla tamamlayan 5 kadına okur-yazar belgelerini verdi.

Bayan Kızılcık daha sonra ilçe merkezinde Atatürk Caddesi üzerindeki bir binada tek başına yaşayan Kezban Yılmaz adlı bayanı evinde ziyaret etti. Ayakları sakat olan ve koltuk değnekleriyle kapıyı açan Kezban hanım karşısında Bayan Kızılcık’ı görünce şaşırdı. Bayan Kızılcık’a, “Sizi bana Allah gönderdi” diyerek dertlerini anlatan 68 yaşındaki Kezban Yılmaz, tek başına yaşadığını, kirasını ödeyemediğini, mağdur olduğunu ve ev işlerini komşularının yaptığını söyledi. Sema Kızılcık’ta, Kezban Yılmaz’a 1 yıllık kirasının ödenmesi konusunda yardımcı olacağını belirterek, telefonunu aldı. Kezban Yılmaz’a elinden gelen her türlü desteği vereceğini de kaydeden Bayan Kızılcık, kendisini sık sık arayacağını da sözlerine ekledi.

Daha sonra AB Destekli Yöresel Ağasar Giysisi Projesi’nin uygulandığı binayı gezen Sema Kızılcık, üretilen yöresel bayan kıyafetleri ve el sanatlarını çok beğendiğini ifade etti.

Bayan Kızılcık, yöreye özgü el sanatlarının hem Şalpazarı’nın hem de Trabzon’un tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Yöresel kıyafetli çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Bayan Kızılcık, daha sonra ilçeden ayrıldı.

IMG_0006

IMG_0016

IMG_0068

IMG_0037IMG_0039

IMG_0073

Toplam Okunma Sayısı : 2147

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com