Rehber :
   
İş Güvenlik Malzemeleri
Mekap Ayakkabıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.02.2010
Trabzon'un çevresel sorunları masaya yatırıldı...


Trabzon'un çevresel sorunları masaya yatırıldı
 


       Su ve atık su yönetiminde uzman heyet IWA heyetine Trabzon'un çevre sorunlarıyla ilgi sunum yapıldı.

       Su kirlenmesi ve Araştırmaları Türk milli komitesi (SKATMK), Çevre ve Orman Bakanlığı, su ve atıksu yönetimi konusunda dünyanın en etkin ve saygın kuruluşu olan International Water Associtian(IWA) işbirliği yapılan "Geleceğin Şehirleri", Cities of the Future" programı çerçevesinde Amerika'dan gelen heyete Trabzon'un çevre sorunlarının anlatıldığı bir sunum yapıldı.

       Belediye Encümen Salonunda yapılan sunuma Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye başkan yardımcıları ve Amerika'dan gelen IWA başkan ve yetkilileri, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri katıldı.

       Ulusal ortaklık çerçevesinde IWA, SKATM ve Çevre ve Orman bakanlığının inisiyatif ve desteğinde İstanbul, Kayseri ve Trabzon'da altyapı, su ve atık su yönetimi konularında çalıştayların yapılması planlandı.

       Çalıştay programları çerçevesinde şehirlerin uluslar arası uzmanlarca yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler getirilmesi, takip eden süreçte bu çözümlerin hayata geçirilmesi ve ortaya çıkacak başarı öykülerinin 2013 yılında yapılacak uluslar arası bir sempozyumda tüm dünya ülkeleri ile paylaşılması öngörülüyor.

       Sunumda konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı, Su kirlenmesi ve Araştırmaları Türk milli komitesi (SKATMK ve olan International Water Associtian(IWA arasında yapılan işbirliği çerçevesinde çevre, altyapı, su ve atıksu alanında Türkiye'de üç ilden biri olan Trabzon'un seçilmesinin önemine vurgu yaparak, " Trabzon'a gelen heyetlere kentimizin altyapı, su, atık su ve çevresel sorunların ele alındığı bir sunum yaptık. Uluslar arası alanda çevresel anlamda etkili olan kuruluşlardan biri olan IWA ile yapacağımız çalışmaların ortaya çıkan sonuçları 2013 yılında yapılacak sempozyumda dünya ülkelerine anlatılacak olması da programın önemini ortaya koymaktadır. Trabzon'un çevre, altyapı ve atık su sorunlarının çözümüne önemli bir katkısının olacağına inandığımız bu çalışma sayesinde kentimizde çevre sorunlarını en aza indirmeye gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu. Daha sonra akşam yemeğinde heyetle bir araya gelen başkan Gümrükçüoğlu misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti. Ayrıca misafirlere Bordo Mavi kravat da hediye dererek misafirlerin yakasına Trabzonspor rozeti taktı. Başkan Gümrükçü oğlunun hediyelerine karşılık Uluslar arası Su Birliği başkanı yakasındaki başkanlık rozetini çıkararak başkan Gümrükçüoğlu'nun yakasına taktı.

Toplam Okunma Sayısı : 1581

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com