Rehber :
   
Otomotiv
Kofoğlu Otomotiv
Hassoy
Koçmak Oto Renault
Adnan Otomotiv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.02.2010
Beslenmeleri İçin Orman İçindeki Açık Alanlara Yem Bırakıldı


Beslenmeleri İçin Orman İçindeki Açık Alanlara Yem Bırakıldı

 

Son günlerde ülkemizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı Artvin’deki yaban hayatını da olumsuz etkiledi. Bu nedenle Orman Bölge Müdürlüğü elemanlarınca yaban hayvanlarının yoğun olarak bulundukları yerlere buğday ve yonca bırakıldı. Bölgenin özelliklerine ve kış koşullarına göre, beslenme zorluğu çekmesi muhtemel baştankara, keklik, alakarga, karatavuk ve serçe gibi kuşların yaşam alanlarına buğday, geyik ve karaca gibi memeli yaban hayvanlarının yaşam alanlarına da yonca bırakıldı. 

Artvin Orman Bölge Müdürü A. Köksal COŞKUN konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yaban hayvanları ormanla bir bütündür. Dünyada var olan her şeyin mutlaka faydası vardır. Yaban hayvanları da böyledir. Ancak insanoğlu olarak bizler yaban havyalarının besin kaynaklarını azalttığımızdan, onlar ormanda karnını doyuracak besin bulmakta zorlanmaktadırlar. Bu kez de köylere inerek insanlara zarar veriyorlar. Hem yaban hayvanlarının insanlara zarar vermesini önlemek hem de ormanlarımıza çok faydalı olan kuşların açlıktan ölmemelerini temin etmek için yaban hayvanlarına yem atmaktayız” dedi

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zaralıları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Koruma Şube Müdürlüğü elemanları tarafından yaban hayvanlarının beslenmesi için orman içindeki açık alanlara yem bırakıldı.
Toplam Okunma Sayısı : 1635

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com