Rehber :
   
Restorant
Berk İkinci Bahar
Ali Usta
Cemil Usta
Hatipoğlu Spor Kompleksi
Akçaabat Kültür Park
Yıldızlı Nezih Bahçe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.02.2010
Uluslararası Trabzon Yarı Maraton'u Pazar günü koşulacak...


"Uluslararası Trabzon Yarı Maraton'u"
Pazar günü koşulacak
 


       Trabzon Belediyesi ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettikleri "30. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu" ile "15. Halk Koşusu" 21 Şubat 2010 Pazar günü koşulacak.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısıyla, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında yapılan "Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu" ve "Halk Koşusu" hakkında bilgi verdi.

       Belediye Meclis Salonunda yapılan basın toplantısına 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Baş Koordinatörü ve Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker, Koordinatör Yardımcısı Hayri Güner Belediye Başkan Yardımcıları Ergin Aydın, O.Gökhan Bali, Hüseyin Turan ve Cengiz Çolak katıldı

       Başkan Gümrükçüoğlu, her yıl yapılan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na hazırlanan Trabzon'un tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, " Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun 30'cusu Pazar günü koşulacak. Maraton için şimdiye kadar 270 yerli ve yabancı sporcu kayıt yaptırdı. Kayıtlar Cumartesi günü saat 17.00'a kadar devam edecek. Şu ana kadar yapılan kayıtlara bakılırsa Trabzon yarı maratonu rekor bir katılımla koşulacak. Kayıt süresi sona erene kadar bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Trabzon yarı maratonuna katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

       Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca bir spor kenti olan Trabzon'a bugüne kadar önemli katkılar sağlayan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'a teşekkür etti.

       Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzonlu vatandaş ve sporcuların katılacağı "15. Halk Koşusu" yarışmasının da Pazar günü yapılacağını belirterek, Trabzonluların bu yarışmaya ilgi göstereceğine inandığını söyledi.

       2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Baş koordinatörü ve aynı zamanda Atletizm Federasyonu Genel sekreteri Nihat Doker ise konuşmasında Trabzon'un gerçek anlamda bir spor kenti olduğunun altını çizerek, " Bu yıl yapılacak Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'na katılımın yüksek olması bizleri mutlu etti. Maratonun 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi kentin tanıtımına katkısı olacaktır. Bu anlamda bizde federasyon olarak elimizden gelen desteği vermekteyiz" şeklinde konuştu.

       30. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşusu Pazar günü saat 09.30'da sahil Emperyal üst geçidi altından başlayacak. Yıldızlı mevkiinden dönecek sporcular belediye önünde yarışı tamamlayacak. Yarışmada 18-39 yaş bay bayan sporculardan dereceye girenlerden birinciye 3000, ikinciye 2000, üçüncüye 1000, dördüncüye 500, beşinciye 300, altıncıya ise 200 dolar ödül verilecek.

       Maratona katılan veteran bay- bayan sporculara ise 11 kategoride para ödülü verilecek. Buna göre birinciye 200, ikinciye 175 ve üçüncü olan sporculara 150 TL para ödülü verilecek.

       Pazar günü 09.00'da Sahil İkram Sofrası karşısından başlayacak halk koşusunda dereceye giren bay-bayan sporculardan birinciye 300, ikinciye 250, üçüncüye 200, dördüncüye 150, beşinciye ise 100 TL para ödülü verilecek.

Toplam Okunma Sayısı : 2025

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com