Rehber :
   
Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatı
Ortes Tesisat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.02.2010
220 trilyonluk Avrupa Olimpik gençler Oyunları...


 2011 yılında Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları’ndan Trabzon’un şehir olarak başarılı çıkmasının gerektiğini ifade etti. TTSO olarak bu yönde çalışmalara aktif katıldıklarını belirten Başkan Hacısalihoğlu, şehrin yanında gençlerinde hazırlanmasının önemine dikkat çekti. Bu konuda hazırlık yürüten çeşitli kulüplere destek verdiklerini belirten Hacısalihoğlu, Genel Koordinatörlüğü’nde bu çalışmalara malzeme desteği ile destekte bulunmasının yararlı olacağı görüşünü dile getirdi.

İHALELER TRABZON DA YAPILSIN, BÖLGE EKONOMİSİDE KAZANSIN

Öte yandan başkan Hacısalihoğlu, Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları kapsamında gerçekleşecek ihalelerin Trabzon’da açılması önerisinde bulunarak, “ Şehrimizde yapılacak olan bu oyunların ihalelerinin Ankara yerine Trabzon’da yapılması kent ekonomisine önemli bir katkı verecektir. Veya bu organizasyonda alt taşeronlar olarak yöremizdeki işletmelerden yararlanılmasının önü açılması ile bölgeye ekonomik katkıyı artırırız.”dedi.

Çok az bir zaman kaldığını vurgulan Başkan Hacısalihoğlu, oda binası önüne Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları sayacı konulduğunu belirterek,” şehrimizdeki tek sayaç olması dikkat çekicidir. Biz kalan zamanı herkesin iyi değerlendirmesi için bu zaman sayacını yaptık.”diye konuştu.

DOKER TTSO MECLİSİNDE KONUK OLACAK

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, iş dünyasının çalışmalar hakkında daha detaylı bilgilenmesi ve destek sağlaması açısından 26 Şubat tarihinde Nihat Doker tarafından TTSO’da bir sunum yapılacağını anımsattı.

NİHAT DOKER : ADIM ADIM OLİMPİYATLARA GİYORUZ,
HİÇ BİR GEÇİKME YOK

Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker TTSO Yönetimine yaptığı bilgilendirmede hazırlıkların hiçbir gecikme olmadan belirlenen program dâhilinde adım adım gerçekleştirildiğini söyledi.

Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları’na katılacak olan Türkiye’den sporcuların dokuz ayrı branştaki federasyonlar tarafından belirleneceğini belirtti. Trabzonlu çocukların Türkiye’yi bu organizasyonda temsil etmesini arzuladıklarını söyledi. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün seçmeler için çalıştığını ifade ederek, “ Olimpiyatlara Türkiye milli düzeyde katılacaktır. Seçmelerde Trabzonlu sporcuların başarılı olmasını ülkemizi temsil etmesini bizde arzuluyoruz. Çünkü Trabzon’da yarışacak olan bu gençlerimiz izleyici açısından organizasyona önemli bir heyecan katacaktır.”diye konuştu.

TRABZON BİR İLKİ BAŞARIYOR

Doker, bugüne kadar Uluslar arası oyunların İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi illerin dışına çıkmadığını ilk kez Trabzon’da gerçekleştirilecek bu organizasyon ile Ankara’nın doğusuna açılım sağlandığını vurguladı. Bu açıdan Trabzon’un organizasyon başarısının çok önemsediklerini, başarının Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine katkı vereceğini vurguladı. Keza gösterilecek başarının 2020 Olimpiyatlarına aday olacak olan Türkiye’ye katkı vereceğini dikkat çekti.

OLİMPİYAT BÜTÇESİ 220 TRİLYON

Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker 220 trilyon toplam bütçesi bulunduğunu anımsatarak 150 trilyonun tesislere 70 trilyonun ise organizasyona ayrılmış olduğunu aktardı.

Tesis ihalelerinin tamamen Ankara’dan yapıldığını ifade eden Doker,  Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 2 bin 200 kişilik yurt yapıldığını, 510 kişilik yurt inşaatının devam ettiğini, ayrıca 1300 kişilik yurt planlanmasına rağmen kamulaştırma rakamlarının yüksek olması nedeniyle vazgeçildiğini iletti. Toplamda 2 710  kişilik yurt tamamlanmaya çalışılırken diğer taraftan ise 3000 kişilik KTÜ yurtları odalarının dört kişilik yerine iki kişilik oda düzenine dönüştürüldüğünü iletti.

ÖNCE TRABZON ESNAFI VE TÜCCARINI DÜŞÜNÜYORÜZ

Genel Koordinatör Nihat Doker öncelikli olarak organizasyon çalışmalarında Trabzon’daki esnaf ve tüccarların düşünüldüğünü ifade ederek araç, yemek, tekstil ve diğer hizmetlerin satın alınacağını, bunların ihalelerinin Trabzon’da gerçekleştirmeyi bölge ekonomisinin yararlandırılmasını düşündüklerini belirtti.

 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2062

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com