Rehber :
   
HES Firmaları
Sezerler Enerji
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.02.2010
Trabzon Konulu kısa film, şiir ve deneme yarışması düzenlendi.


Trabzon Konulu kısa film, şiir ve deneme yarışması düzenlendi.
 


       Trabzon konulu üç ayrı yarışma düzenlendi.

       Trabzon Belediyesi ve Trabzon Sanat Evi işbirliğinde "Trabzon Öyküleri" Konulu kısa film yarışması düzenlenirken yine Trabzon Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi işbirliğinde ise "Trabzon" konulu 1. Şiir ve 1. Deneme yarışması düzenlendi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı basın toplantısıyla düzenledikleri yarışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya Trabzon Karikatürcüler Derneği Başkanı Adnan Taç, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı İbrahim Sağlam, Trabzonlu görüntü ve sinema yönetmeni Aytekin Çakmakçı, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan ve Osman Gökhan Bali ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon'un bir tarih kültür ve kenti olduğunun altını çizerek, " Trabzon'un bu misyonuna katkı sağlamak amacıyla Trabzon Sanat Evi ile birlikte ilk kez Trabzon öyküleri konulu bir kısa film yarışması düzenledik. Yine Karadeniz Yazarlar Birliği Trabzon Şubemizle birlikte "Trabzon" konulu 1.şiir ve 1.deneme yarışmaları düzenledik. Metrekaresine en fazla sanatçı düşen Trabzon'u kültür ve sanat faaliyetleriyle daha yukarılara taşımak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Düzenlene yarışmalarda bizlere destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

       Trabzon Belediyesi ile Trabzon Sanat evi işbirliği ile yapılan ve sadece Trabzonlular ile Trabzon'da ikamet eden vatandaşların katılabileceği "Trabzon Öyküleri" kısa Film yarışmasına katılmak isteyenlerini öykü teslim tarihleri 30 Mart 2010 olarak belirlendi. Öykülerin değerlendirilmesi sonucu çekilecek kısa filmler 15 Mayıs 2010 tarihine kadar Trabzon Belediyesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'ne teslim edilecek. Yapılacak değerlendirmeler sonucu birinciye 5000, ikinciye 4000, üçüncüye ise 3000 TL para ödülü verilecek.

       Trabzon Belediyesi ile Karadeniz Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği " Trabzon" konulu 1. şiir ve deneme yazma yarışmasına katılacaklar eserlerini 15 Nisan 2010 tarihine kadar Trabzon Belediyesi Kültür Müdürlüğüne teslim edebilecek. Yapılacak değerlendirmeler sonucu her iki yarışmadan dereceye girenlerden birinciye 3000, ikinciye 2000 üçüncüye ise 1000'er TL para ödülü verilecek. Yarışmalarda ayrıca mansiyon almaya kazanan eserlere de 500 TL para ödülü verilecek.

Toplam Okunma Sayısı : 1746

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com