Rehber :
   
Turizm ve Seyahat Acentaları
ULUTOUR Tourism & Travel
Hayden Tur
İBK Tour
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.02.2010
İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı...


İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında B Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Mahmut Halal, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul, İş Kurumu Müdürü Mustafa Bahadır, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve Ticaret ve Sanayi Odası ile sendika temsilcileri katıldı.

            Vali Kızılcık, İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda açılan kursların özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanda meslek erbabı sanatkarların yetiştirilmesi için önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi.

            İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulları’nın devletimizin son dönemlerde yürürlüğe koyduğu kalkınma yönünde en önemli müesseslerden bir tanesi olduğunun altını çizen Vali Kızılcık, “İl İstihdam Kurulları marifetiyle, illerimizde özel sektörümüzün ihtiyaç duyduğu alanda meslek erbabı sanatkarların yetiştirilmesi için bir bakıma perspektif bir pencere açılmaktadır. Burada alınan kararlar doğrultusunda da İş-Kur’un koordinatörlüğünde mesleki kurslar organize etmekteyiz. Bu kursların bir kısmı istihdam garantili, bir kısmı istihdam garantisini kapsamamaktadır. Böylece iş dünyamızın, özel sektörümüzün ve yönetim dünyamızın bir bakıma ihtiyaç duyduğu iş gücünü yetiştirerek ülkemizin ekonomik anlamdaki kalkınmasında önemli bir fonksiyon görmekteyiz” dedi.

2009-2008 yılında İl İstihdam Kurulları’nda alınan kararlar doğrultusunda bir çok kurs açtıklarını kaydeden Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İş dünyamızın ve çalışanlarımızın da talepleri doğrultusunda birçok kurs açtık. İş dünyamızın, üreticimizin ve sanayicimizin talep ettiği, ihtiyaç duyduğu personeli de böylece eğitmek ve meslek sahibi olmasını da sağlama fırsatı yakalamış olduk.”

Kurullar tarafından açılan kursların istihdama yönelik çalışmalarda önemli bir işlevi yerine getirdiğinin altını çizen Vali Kızılcık, “Açtığımız kurslar hem Trabzon’umuzda meslek sahibi olup istihdam edilmek isteyen gençlerimiz için hem de bu alanda onları talep eden sanayicimiz ve kobilerimiz içinde önemli bir fırsat olarak görülmektedir. Kurul toplantıları bu vesileyle Trabzon’umuzun kalkınması, sosyal ve çalışma barışının sağlanması için de önemli katkılara vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

 

IMG_4598

Toplam Okunma Sayısı : 1794

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com