Rehber :
   
Tekstil ve Konfeksiyon
Saka Giyim
Dizayn Tekstil
Meryem İç Giyim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.02.2010
Trabzon'da Bakkallara Destek Projesi Kapsamında Çalışma Başlatıldı


Trabzon’da Bakkallara Destek Projesi Kapsamında Çalışma Başlatıldı

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odasının Bakkallara Destek Projesi Kapsamında Trabzon’da vatandaş tekrar bakkala alış verişe yönlendirme amacıyla bil board çalışması başlatıldı.

Trabzon 50 bakkal “Bizim Bakkal” adıyla zincirleşiyor

Trabzon’da 2001 79 bakkalın ortaklığı ile kurulan Bakkalım A.Ş., bu yıl içinde 50 Bakkalı Bizim Bakkalaltında birleştirecek bakkallar zinciri oluşturmayı hedefliyor. Trabzon Bakkalım A.Ş genel müdürü Mehmet Tayfun ATAMAN, bakkalların marka gücünü arttırmak, onları stok maliyetlerden kurtarmak, ürün çeşitliğini arttırmak için bir çözüm ortağına ihtiyaçları olduğu düşüncesiyle yola çıktıklarını ifade ederek, “2001 Yılında Bakkallar ve Sebzeciler Odası’nın destek ve ortaklığıyla 79 bakkalın ortak olduğu 864 Bin TL sermayeli bakkalın A.Ş toptan satış mağazasını kurduk. Bu yıl yeni bir satış mağazası açtık Bakkalım A.Ş., Trabzon’un ve Bölgenin sigortası oldu” dedi.

En önemli projelerinin tabela birlikteliği olduğunu kaydeden ATAMAN, şunları söyledi

“Hedefimiz 2010 Yılı içinde ilk etap da 50 bakkal arkadaşı Bizim Bakkal adı adında birleştirmek, fiziki ve teknolojik destek sağlamak. Bu aşamada üye her bakkal kendi işinin patronu olacak kasasını kendisi idare edecek ama mal alımında ve fiyat ayarlamasında Bakkalım A.Ş. ‘ye bağlı olacak.  Kısaca her bakkalı kendi işinin patronluğunda birleştirerek patronlar zinciri kuracağız.”

Fiyat politikasını merkezden yürüterek fiyat birlikteliği sağlayacaklarını ifade eden ataman, “Her bakkal bilgisayarla merkeze bağlı olacak. Yani aynı tabela altındaki Bizim Bakkal’lar her ürünü bulundukları semtlerde aynı fiyata satacaklar. İleride başlayacağımız uygulamayla da vatandaşlar Bizim Bakkal müşteri kartıyla da hangi Bizim Bakkal’lardan alış veriş yaparsa yapsın aynı avantajlardan faydalanacaklar”dedi.

İlk defa Trabzon’da başlatacakları bu uygulamayla tüm Türkiye’ye örnek olmayı ümit ettiklerini belirten Ataman,”Bakkal amcaların kurtuluşunu bizimle aynı çatı altında birleşmeleri, tedarik merkezinde mal almaları ve zincire katılmalarında görüyoruz. Trabzon’da son üç yılda 560 yeni bakkal açılırken, 966 bakkal da odadan kaydını sildirdi. Kaydını sildiren arkadaşlarımızın birçoğu kendini yenileyemedi “ dedi.

BAKKALLARA SAHİP ÇIKALIM

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkanı Başaran Maraba kendilerinin bakkal esnafı olarak devlete yük olmadan kendi ayaklarının üzerinde durduklarının altını çizdi. Bakkallar olarak mahalle halkının bilindiği üzere iyi ve kötü günlerinde hep yanlarında olduklarını belirten Maraba, büyük marketler çoğalmasına göndermeler yaptı.

Büyük marketler yasasının çıkmayışını iş başa düştü diyerek nitelendiren Maraba Trabzon  Bakkallar ve Sebzeciler Odası olarak projeler ürettiklerini söyledi .

Bizim bakkal uygulamasına değinen Maraba, “Bakkal esnafımızı çağa uygun bir şekilde tüketicinin hizmetine hazırlamış bulunuyoruz.Bu projemiz tüm bakkal esnafımıza açıktır. Tüketici vatandaşlarımızda bu hassasiyete özen göstererek bakkallarına destek çıkmaları gerekmektedir.” dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 3382

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com