Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.02.2010
Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri Başladı...


Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri Başladı

Trabzon Vakfı ve Derneği’nin bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiği “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri” Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Trabzon Günleri’nin 4.’sünün açılış törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon’un ne kadar derinine inilirse o kadar sanat, kültür ve tarih çıktığını belirterek, “Anadolu’da ilk matbaa Trabzon’da, İstanbul dışında ilk tıp tesisi Trabzon’da kurulmuştur. İlk şehir tarihini yazan Şakir Şevket Trabzonlu’dur. Şehir çok sayıda şair yetiştirmiş. Üç kuşak şair yetiştiren tek ildir. Şair Şevket, oğlu İsmail Safa, onun oğlu Peyami Safa Trabzonlu’dur. Osmanlı bu şehre vali atarken, bir özellik arıyor. Valiler sanatçı ve şair olacak. Trabzon kültür ve sanat şehridir. Ruslar Trabzon’u işgal edildiğinde, yanlarında sanat adamı getirmişler. Trabzon’dan götürülen eserleri, bizde 3-4 dil bilen bir arkadaşımızı Rusya’ya gönderdik. Trabzon’dan Tiflis, Petersburg, Moskova’ya götürülen eserleri almaya çalışıyoruz. Trabzon’un işgali pirini aldık. Trabzon, birçok tarihçinin ilgisini çekmiştir. Çok kitap ve makale yazılmıştır” şeklinde konuştu.

 

“Trabzon Geçmişten Geleceğe Köprü Kuruyor

 

Trabzon’un kültürel, sportif ve sosyal etkinliklerle geçmişten geleceğe köprü kurarak şehir mantığını yaşatmaya çalıştığını belirten Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Sanatçısı, sporcusu, bilim insanı, politikacısı ile Trabzon geçmişten geleceğe bir dünya kentidir. Ankara’daki etkinliklerin ilk olması, sürekliliğinin olması da bu özelliğinin en çarpıcı ispatıdır. Trabzon, her yerde adından bahsettirirken bu köklü özelliklerini yaşatarak tarihten geleceğe seyir halinde olması ise en büyük hayalimizdir” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise belediye başkanlıkları döneminde Trabzon’da yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Valiliği ile birlikte başlattıkları Mikrokredi uygulamasının önemine değindi. Başkan Gümrükçüoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Valimizin de çok önemli katkılarıyla birlikte mikro kredi uygulamasını başlattık. Tüm bunlar 4 bin yıllık tarihi kentin kabuğunu kırdığını ve ileriye doğru hamle yaptığını göstermektedir. Bu tarihi kent halkıyla dokusuyla sizlerin katkılarıyla bir dünya kentidir. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına alınmasına gayretleri geçmiş olan Spor Bakanımız Faruk Özak ve Genel Müdürümüz Mehmet Atalay’a teşekkür ediyorum.”

 valı 3

valı 1

IMG_0194

IMG_0171

IMG_0148

Toplam Okunma Sayısı : 2446

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com