Rehber :
   
İlaçlama Hizmetleri
Beşyıldız İlaçlama Trabzon
MDPM İlaçlama
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.02.2010
Sporun dostluk ve kardeşlik olduğu bir kez daha ortaya kondu.


Sporun dostluk ve kardeşlik olduğu bir kez daha ortaya kondu.  Maraton'un şampiyonu değişmedi
 


       Trabzon Belediyesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa olarak düzenlediği ve bu yıl 30.'su koşulan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve halk koşusu yapıldı. Maratonun startı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu verdi.

       Maraton öncesinde halk koşusu yapılırken halk koşusunun startını ise Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık verdi.

       Halk koşusunda Vali Kızılcık ile birlikte Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz ile Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan yarışmacılarla birlikte koştu.

       Maraton sahil mevkiinde yer alan Emperyal üst geçidi altından başladı. Atletler, sahil güzergahını takip ederek, Akçaabat ilçesinin Yıldızlı beldesinden dönerek, 21.1 kilometrelik parkuru, Atatürk Alanı'ndaki Trabzon Belediyesi önünde tamamladılar.

       Halk koşusunda ise Ayasofya'nın altından başlayan yarış Trabzon Belediyesi önünde son buldu. Maratonda 248 erkek, 35 bayan sporcu mücadele etti.

       Maratonda erkeklerde 1.04.23'lük derecesiyle geçen yılında birincisi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Mehmet Çağlayan ipi göğüslerken, Kenya'dan Moses Too 1.05.04'lük derecesiyle ikinciliği, Kocaeli Belediyesi'nden Abdül Ceylan'da 1.05.44'lük derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

       Bayanlarda ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Nilay Esen 1.22.55'lik derecesiyle birinci olurken Eskişehir'den Mehtap Sızmaz 1.23.03 ile ikinci, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden Narin Kahraman 1.24.11 ile üçüncü oldu.

       Trabzon Belediyesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Halk Koşusu'na ise 400 kişi katıldı. Ayasofya Müzesi altından başlayıp Trabzon Belediyesi önünde sona eren 5 kilometrelik koşuda erkeklerde birinciliği 11.20'lik derecesiyle Karayollarıspor'dan Hasan Ata, ikinciliği 11.37'lik derecesiyle Karşıyakaspor'dan Salim Kiraz, üçüncülüğü ise Karayollarıspor'dan Hasan Basri Güdük 11.51'lik derecesiyle aldı. Bayanlarda ise 13.39'luk derecesiyle Karayollarıspor'dan Sevda Hanım Seis birinci olurken, aynı takımdan 14.20 lik derecesiyle Merve Karslı ikinci, 15.26'lık derecesiyle de Methiye Şentürk üçüncülüğü elde etti.

       Halk koşusunda en dikkat çeken isim ise Dünya Özürlüler Maratonu'na da katılan sol kolu olmayan İstanbul Masterleri Atletizim Kulübü sporcusu kemal Özdemir oldu.Özdemir halk koşusunu bitirme başarısını göstererek herkesin takdirini aldı

       Maratonda dereceye girenlere ödülleri Meydan Parkı'nda düzenlenen törenle verildi. Bayanlara ödülleri Trabzon Valisi Recep Kızılcık verirken, erkeklerde dereye girenler ödüllerini Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun elinden aldılar.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun sporun sevgi, barış ve dostluk olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederek, "Çok başarılı bir organizasyon oldu. Gerek katılımcıların çok olması gerekse ortaya konan mücadele gerçekten çok önemli ve değerli. Bu açıdan gerek yarışmalara katılan sporcularımıza ve halkımıza gerekse onlara destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2011 Avrupa Gençlik yaz Olimpiyatlarına hazırlanan şehrimizde spora ve sporcuya desteğimizi devam edecektir" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1515

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com