Rehber :
   
Medikal
Numune Medikal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.02.2010
Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı


Trabzon’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Trabzon Valiliği önünde yapılan kutlama töreni çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Şeref Defterini imzalayan Vali Kızılcık, deftere şunları yazdı:

“Değerli Trabzonlular,

Ulusumuzun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalist güçlere karşı yürüttüğü bağımsızlık mücadelesi mazlum milletlere örnek ve esin kaynağı olmuştur. Bu özgürlük mücadelesinin önemli kilometre taşlarından birisi de bugün 92. yıldönümünü ulusça ve tüm Trabzonlular olarak büyük coşku ve gururla kutladığımız 24 Şubat 1918 günüdür.

Bu cennet vatanı ve onu değerlerini canları pahasına düşman işgalinden koruyan ve kurtaran başta Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimize ve halkımıza layık birer vatanperver olabilmek ve ekonomik, sosyal ve kültürel aydınlanmanın gerçekleştirilmesi için aynı azim ve gayretle çalışmamız gerekmektedir.

Türk ulusunun karakterine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet ve demokrasi ile ancak bu aydınlanma ve “muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma” ülküsünün gerçekleştirileceğine olan inancımı ifade eder, tüm ulusumuz ve Trabzon halkının 24 Şubat bağımsızlık gününü kutluyor ve bize bu gururlu günü yaşatan başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz rahmetle anıyoruz.”

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Trabzon’un Kurtuluşu’nun 92. yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilirken, resmigeçit töreni ile etkinlik sona erdi.

 IMG_5007

IMG_4885

IMG_4990

IMG_5057

IMG_5073

IMG_5110

IMG_5114

IMG_5263

IMG_5092

IMG_5075

Toplam Okunma Sayısı : 1952

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com