Rehber :
   
Mermer, Granit ve Maden
Şeker Mermer
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.02.2010
Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü


Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun
92. Yıl Dönümü
 


       Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Ebediyen Yaşayacak Milletimiz, Vatanın Bağımsızlığı Uğrunda Her Türlü Fedakarlığı Göze Alacaktır"

       Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

       Törenler, Trabzon Valiliği önündeki alanda, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile diğer protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarıyla başladı.

       Burada şeref defterini imzalayan Vali Kızılcık, daha sonra beraberindeki Tuğgeneral Yenikeçeci ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile makamında tebrikleri kabul etti.

       Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Trabzon'un 18 Nisan 1916'da işgale uğradığını belirterek, ''İşgalden önce Osmanlı 1914'de Birinci Dünya Savaşı'nda 4 cephede ve 4 kıtada millet olarak insanlık, özgürlük ve barış için harp etmek zorunda kaldı. Dünyada 'barış ve kardeşlik olsun' diye savaşı yanındaki diğer ülkelerle sürdürdü'' dedi.

       Bu süreçte Trabzon'un işgalden 24 Şubat 1918'de kurtulduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, ''Biz millet, ülke ve devlet olarak her zaman barışın, insanlığın, özgürlüğün yanında olduk. Bizim kazandığımız zaferleri Çanakkale'yi Sarıkamış'ı bugünün gençlerine anlatmak ve bu zaferlerin kazanıldığı yerleri göstermek zorundayız'' diye konuştu.

       Gümrükçoğlu, ebediyen yaşayacak Türk milletinin vatanın bağımsızlığı uğrunda her türlü fedakarlığı göze alacağını kaydetti.

       Kurtuluş günü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilerin eserlerini seslendirmelerinin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

       Tören, Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi kız ve erkek halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve sonrasında gerçekleştirilen resim geçitle tamamlandı.

Toplam Okunma Sayısı : 1987

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com