Rehber :
   
İş Güvenlik Malzemeleri
Mekap Ayakkabıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.02.2010
Başkan Hacısalihoğlu: Vergi barışında devlet güvenirliğini sarsmamalıdır


 Vergi Haftası dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanı Nemci Keskinsoy beraberindeki Gelir İdaresi Grup Müdürleri Zeki Yumbul, Fahrettin Ücüncü, Karadeniz Vergi Dairesi Müdürü Ayhan Erincik, Hızırbey Vergi Dairesi Müdürü Ali Dal, Vergi Denetmenleri Büro Başkanı Behçet Bal, Denetim Koordinasyon Müdürü Ertan Urtekin ve Vergi Ant ve Uygulama müdürü Asım Asak ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu vergi daireleri ve mükelleflerin bir bütünün parçaları olduğunu söyledi. Bugüne kadar iyi ilişkiler sağlanarak ortak başarılı çalışmalar sağlandığını ifade etti. 

Başkan Hacısalihoğlu, kayıt dışılığın önlenmesi konusunda son dönemde çıkan yasaların önemli bir yaptırım sağlayacağını belirterek, “Vatandaşlarında tutumu kayıt dışılığı önleyecek olumlu bir gelişmedir” dedi.

Kayıt dışılığın önlenmesinin gerektiğine işaret eden Başkan Hacısalihoğlu, bunun sağlanması halinde haksız rekabette uğrayan vergi ödeyen kesimin üzerindeki yükün de azalacağını söyledi.

Vergi barışı konusuna da değinen Başkan Hacısalihoğlu, mükelleflere yönelik başarılı bir bilgilendirme sağlandığını aktardı. Hacısalihoğlu, “vergi barışı konusunda birlikte çalıştık ve üyelerimize konuyu duyurduk. Biz vergi barışını ‘işyerlerinin sigortası’ olarak gördüğümüzü hep söyledik. Buna güvendiğimizi açıkladık. Vergi barışına katılanların bu güveni sarsılmalı. Şayet bunun aksi olursu vergi dairelerinin ve bizim de güvenirliğimiz sarsılır. Ayrıca devletin güvenirliği de bundan etkilenir.”diye konuştu.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, kayıt dışı ekonomiye karşı önümüzdeki günlerde ortak bir toplantı düzenlenmesi önerisinde de bulundu.

Bundan beş yıl önce Trabzon’da göreve başlamış olduğunu anımsatan Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Necmi Keskinsoy, o zaman da ifade ettiği gibi vergi daireleri ile ticaret ve sanayi odalarının birbirinin alternatif kurumları olmadığını, birbirini tamamlayan kurumlar olarak gördüğünü iletti.

Keskinsoy, gerek bakanlık gerekse merkezi gelir idaresi başkanlığının da kurumların birbirinin karşıtı değil, birbirini tamamlayan kurumlar olarak gördüğünü aktardı.

Aynı kaderi paylaştıklarını ifade eden Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Keskinsoy, hukukun gerektirdiği bazı konularda da iyimser tavır sergilemiş olduklarını söyledi. İşi tökezlemiş bir mükellefin kaygısını kendilerinin de duymuş olduğunu, hissettiklerini anımsatan Keskinsoy, “ kayıt içinde olan mükellefler ile sistemin dışında kalanlar ile rekabeti var. Bunun için biz kayıt dışı ekonomi ile yakın dönemde önemli mesafeler aldık. Özel sektörün ve temsilcileri sivil toplum örgütlerinin de kayıt dışı ekonomiye karşı elini taşın altına koyması bizi çok mutlu ediyor.”diye konuştu.

TRABZON’DA TAVUK ETİ YATIRIMI CAZİP

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Nemci Keskinsoy, Rusya Federasyonu’nun Türkiye’den ithal etmeyi planladığı tavuk eti konusunda Trabzon’un avantajlı olduğunu da ifade etti. Keskinsoy, Trabzon ulaşım imkanını göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, “ Özellikle Trabzon yeni teşvik sisteminde dördüncü bölgede bulunmaktadır.  Bu imkandan da yararlanılarak Trabzon’da Rusya Federasyonu’nun ihtiyacını karşılayacak bir tavuk eti yatırımı yapılabilir. Bu çok cazip bir yatırım olur” önerisinde bulundu.

 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3381

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com