Rehber :
   
Dans Eğitim Merkezleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.02.2010
Belediye THM Korosundan Muhteşem Kurtuluş konseri


Belediye THM Korosundan Muhteşem Kurtuluş konseri
 


       Başkan Gümrküçüoğlu, "Bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin emanetidir"

       Trabzon Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü anısına "Trabzon Türküleri" adlı muhteşem bir konser verdi.

       Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde verilen konsere Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, Ergin Aydın, Cengiz Çolak, birim amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

       Şef İhsan Eyüboğlu yönetimindeki Belediye THM Korosu'nun seslendirdiği "Trabzon Türküleri" izleyenlerden büyük alkış aldı.

       Konser sonunda bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehit ve gazilerin hayatlarını hiçe sayarak bizlere bıraktıkları bu vatanı korumak için gelecek nesillere tarih bilincinin iyi aşılanması gerektiğini belirterek, "Gençlerimize Çanakka'leyi, Sarıkamış'ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki "Ya İstiklal Ya Ölüm" anlayışıyla yapılan Kurtuluş savaşını çok iyi anlatmamız gerekiyor. Barış ve kardeşliği esas alan ama gerektiğinde "Ya İstiklal Ya Ölüm" diyebilen gençler yetiştirmek için geçmişimizin, gelecek kuşaklara çok iyi anlatılması gerekmektedir. Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü anısına yapılan faaliyetlerle geçmişte çekilen acılar anlatılırken aynı zamanda da geleceğe umutla bakmamız adına güzel etkinlikler yapılmaktadır. Sanatın ve uygarlığın kenti olan Trabzon'da THM koromuzun verdiği bu konser ile geçmişten günümüze milli ve kültürel değerleri anlatan türküleri zevkle dinledik. Bu anlamda bizlere güzel bir gece yaşatan koromuza teşekkür ediyorum. Kanları ve canlarıyla bu vatanı bizlere bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1958

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com