Rehber :
   
Sinemalar
Sinema Lara
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.02.2010
Osmanlıdan Günümüze Türk Demokrasisinin Tarihsel Kökleri paneli


"Osmanlıdan Günümüze Türk Demokrasisinin Tarihsel Kökleri" paneli yapıldı.
 


       Başkan Gümrükçüoğlu, "Tarih bilinci insanlığa yön verir"

       Trabzon Belediyesi, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Osmanlı'dan Günümüze Türk Demokrasisinin Tarihsel Kökleri" adlı panel Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde yapıldı.

       Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Doç. Dr. Necmettin Alkan ve Doç. Dr. Murat Küçükuğurlunun konuşmacı olduğu panele yoğun ilgi vardı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan, Cengiz Çolak, Ergin aydın Trabzon Baro Başkanı Av. Mehmet Şentürk, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ahmet Sarı izleyici olarak katıldı.

       Panelin açılışında bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son zamanlarda dünya genelinde teknoloji, mühendislik ve fizik bilimlerine daha çok önem verildiğini belirterek, " Ama unutulmamalıdır insanlığa tarih ve edebiyat bilimleri yön vermektedir. Bu nedenle tarih bilimine daha çok önem vererek gelecek kuşaklara en iyi şekilde anlatılması gerekmektedir. Eğitim kenti olan Trabzon'umuzda tarihi konuların anlatıldığı birçok konferans ve paneller yapılmaktadır. Bu akşamki panelde bizlere ve salonu dolduranlara çok önemli bilgiler aktaran değerli hocalarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

       Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasında ayrıcı Trabzon'un önemli kültür merkezlerinden biri olan ve yapımı devam eden Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nin bütün hak edişlerinin zamanında verildiğini ve bu yılın Nisan ayında kentin kültürel ve sanatsal faaliyetlerine hizmet vermeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

       Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Doç. Dr. Necmettin Alkan ve Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu panelde Osmanlı'dan günümüze demokrasinin gelişimi konusunda bilgiler verdi. Panelin sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.

Toplam Okunma Sayısı : 2033

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com