Rehber :
   
Alışveriş Merkezleri
Hatipoğlu Hipermarketler Zinciri
İsaoğlu Market
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.02.2010
Olimpiyatlar Düzenlendikleri Ülkeleri Ve Şehirleri Kalkındırır. Trabzon 2011


Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, büyük spor organizasyonlarının düzenlendikleri ülke ve şehirlere çok önemli katkılar sağlayacağını belirterek “Trabzon’da da herkesin yüzü gülecek” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) Şubat ayı meclis toplantısına katılan Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, meclis üyelerine konuşurken, 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker de oyunlarla ilgili bir sunum yaptı.

Türkiye’nin son yıllarda birçok uluslararası spor organizasyonuna talip olduğunu ve bunları kazanarak layıkıyla düzenlediğini belirten Atalay, “Bu ülkede insanların büyük düşünmek diye bir görevi var. 70 milyonluk Türkiye bir zamanlar düzenlediği Balkan Şampiyonalarıyla övünüyordu. 7 milyonluk Finlandiya olimpiyat yaparken, benzer durumdaki ülkeler olimpiyatlara ev sahipliği yaparken Türkiye mevzuat bozukluğu, iletişim sıkıntısı ve risk almaktan çekinme sebebiyle yılarca büyük organizasyonlardan uzak durdu. Ancak çok şükür son yıllarda bunu kırdık ve çok sayıda organizasyon aldık, almaya da devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası spor organizasyonlarının ülkenin tanıtımına büyük katkı sağladığının altını çizen Atalay, “Çok şükür tanıtımın önemini iyi bilen bir Başbakanımız var. Onun gücüyle ve verdiği desteklerle bütün bunları yapıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de büyük bir tesis dönüşümü yaşandığını dile getiren Atalay, “Trabzon’da ve Erzurum’da çok büyük yatırımlar yapılıyor. Sadece bu şehirlerde değil ülkede müthiş bir tesis dönüşümü yaşanıyor. Artık Türkiye her türlü büyük organizasyonu alıp düzenleyecek bir güce ulaşıyor” dedi.

“Bir olimpiyat bir ülkeye, şehre medeniyet getirir, o ülkeyi kalkındırır, turist sayısını artırır” diyen Atalay, şöyle konuştu:

“Büyük organizasyonlar ürünlerinizi pazarlamak için de önemli bir fırsattır, bunu iyi kullanmak lazım. Güney Kore, Seul olimpiyatının ardından dünyanın en büyük markalarını tescil ettirdi.

Organizasyonların böyle bir gücü var. Trabzon da bu organizasyonu bir olimpiyat ciddiyetiyle ve başarıyla yapacak ve ondan sonra çok şeyin önü açılacak. Trabzon’da herkesin yüzü gülecek, buna inanıyorum. Bu organizasyonu çevirmek için çalışmalıyız. Ancak bu oturarak olmuyor bunun için yeni şeyler keşfetmek ve ürünlerinizi, zenginliğinizi cazip gösterecek çalışmalar yapmak gerekiyor.”
 
-   GENEL KOORDİNATÖR DOKER, SUNUM YAPTI
 
Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker ise meclis üyelerine oyunlarla ilgili bir sunum yaptı.
Trabzon’un 2011 yılında 9 branşta 49 Avrupa ülkesinden 4 bin sporcunun yarışacağı çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirten Doker, “Eskiden önemli organizasyonlar Ankara’nın doğusuna gitmiyordu. Ancak bugün Trabzon, Cumhuriyet tarihinde ilk kez olimpiyat bayrağının dalgalanacağı bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Bu Türkiye’de ilktir” dedi.
Oyunlar kapsamında yapılan yeni tesislerle ilgili bilgi veren Doker, Trabzon’un bu oyunlar sayesinde çok modern spor tesislerine kavuşacağını ve bu tesisler sayesinde de başka büyük şampiyonalara ev sahipliği yapabileceğini, uluslararası spor organizasyonlarının önemli bir ayağı olacağını ifade etti.
“Oyunlara sadece sportif açıdan bakmıyoruz” diyen Doker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz bu oyunların sadece sportif yönüyle ilgilenmiyoruz. Trabzon’a gelecek misafirlere şehrin kültür ve tabiat varlıklarını tanıtmak, gezdirmek istiyoruz. Bunun için de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile TÜRSAB üyeleri ile görüşüyoruz. Trabzon’daki her kesimle görüşmek zorundayız. Çünkü biz bu oyunları bir fırsat bilerek Sümela’yı, Ayasofya’yı, Uzungol’ü tanıtmak ve gezdirmek istiyoruz.”
Oyunların 220 milyon lirası tesisler ve organizasyon, 70 milyon lirası da yurtlarla ilgili olmak üzere toplam 290 milyon liralık bir bütçesinin bulunduğunu belirten Doker, yapılacak harcamaların Trabzon ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu yaptıkları konuşma ve sunumlar için Atalay ve Doker’e teşekkür ederek günün anısına birer plaket takdim etti.

Öte yandan toplantı öncesinde Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Tanıtım Komitesi tarafından meclis üyelerine oyunlarla ilgili tanıtıcı broşürler ve promosyon ürünlerin yer aldığı hediyeler verildi.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2364

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com