Rehber :
   
Uzungöl Tesisleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.02.2010
Türkiye'nin ünlü holdinglerinin ceoları Trabzon'da girişimciliği anlatacak


Girişimcilik Haftası 1-5 Mart 2010 tarihleri arasında Trabzon’da çok kapsamlı bir program ile kutlanacak. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) organizasyonuyla beş günlük girişimcilik etkinlikleri boyunca basın toplantıları,  girişimciliğe yönelik kadın modelleri sergisi, meslek okullarında rol model iş adamları seminerleri, meslek okullarının girişimcilik projeleri sergileri,  girişimcilik eğitimleri, girişimciliği anlatan toplantı ve panelleri yapılacak.

Etkinlikler boyunca Türkiye’nin ünlü holdinglerinin ceoları ve patronları Trabzon’a geliyor. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Aynur Bektaş ve kurul üyeleri Trabzon’da toplanacak. Girişimcilik hakkındaki panellerde konuşmacı olarak yer alacak.
Varlıbaş Holding Ceosu Erdinç Varlıbaş ve Toyota Türkiye Ceosu Ali Haydar Bozkurt’da Trabzonlular ve gençlerle KTÜ’de panelde buluşacak.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, KOSGEB, MPM ve TTSO’dan konuşmacıların katılacağı etkinlikler çerçevesinde girişimcilik faaliyetleri Trabzon’da artırılması planlanıyor. Gençlerin iş hayatına atılması bekleniliyor.

TTSO organizasyonunda, Kadın Girişimciler kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu’nun yürüttüğü programa Valilik, Belediye, KTÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TTSO, TSİAD KOSGEB,  MPM ve Trabzon ABİGEM desteğinde etkinlik süresince genç nüfusun yüksek oranda bulunduğu Trabzon’da istihdamın girişimcilikle artırılmasına katkı sağlanması hedeflendi.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU:

GENÇLERİ GİRİŞİMCİLİĞE
CESARETLENDİREREK REEL PİYASAYA GİRMELERİNİ İSTİYORUZ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu“Trabzon Girişimcilik Haftası”nın bir hafta boyunca süreceğini belirterek, “Trabzon’un kalkınması ve gelişmesinde genç girişimcilerin reel piyasaya daha aktif girmesinin etkisi azımsanamayacak düzeydedir. “dedi.

Özellikle çeşitli eğitimlerden geçmiş ve kendini yetiştirmiş nitelikli iş gücünün, iş piyasalarında cesaretle görev almasını istediklerini belirterek, “ Düzenlediğimiz bu girişimcilik etkinliği bölgemizdeki gençlerin girişimcilik ruhlarını daha da ön plana çıkartmasına vesile olacaktır. İstihdam sorununun giderilmesinde girişimcilik etkili bir faktördür. Biz bu girişimcilik faktörünü Trabzon’da hareketlendirmek istiyoruz. Bunun için bütün kurumlar olarak özel sektör ve kamu ile bir araya gelerek gençlere başarılı örnekler ile seslenmek, rol modeller sunmak, fikir ve düşüncelerini hayata geçirmede kendilerini cesaretlendirmeyi öngördük.”diye konuştu.

GENÇLER ETKİNLİKLERİ KAÇIRMASIN

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, program dahilinde özellikle meslek liseleri ve KTÜ ve TTSO’de etkinliklerin planlanmış olduğunu belirterek gençlerin yoğun olduğu bu kesimlerdeki düzenlenen etkinliklerini kaçırmamaları gerektiğini ifade etti.

PROGRAM BELEDİYE BAŞKANI ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN BASIN TOPLANTISI İLE SATART ALIYOR ARDINDAN
KADIN GİRİŞİMCİLERDEN “GİRİŞİMCİ KADIN MODELLERİ” SERGİSİ

1 Mart 2010 pazartesi günü Zorlu Grand Otel’de Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yapacağı basın toplantısı ile açılıyor. Basın toplantısını takiben aynı mekanda TTSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından “Girişimci Kadın Modelleri Sergisi”nin açılışı gerçekleştirilecek.

ŞENOL GÜNEŞ

“ TAKIM OLMA VE GİRİŞİMCİLİK” KONUSUNDA
SEMİNER VERECEK

Aynı gün saat 14.00’de Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş “Takım Olma ve Girişimcilik” konusunda KTÜ İktisat Bilimleri Fakültesi Anfisinde katılımcılara hitap edecek.

MUSTAFA ZİHNİ SERDAR “ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ”,
ERKUT ÇELEBİ “TİCARET”

Pazartesi günü saat 13.00’de  eş zamanlı başlayacak olan iki ayrı etkinlikte ise  “Bilişim Teknolojileri” konusu Trabzon Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Zihni Serdar, “Ticaret” konusu ise Trabzon ticaret Meslek Lisesi’nde TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Erkut Çelebi tarafından gerçekleştirilecek

MESLEK LİSELERİ OKULLARINI TANITACAK GİRİŞİMCİLİK FAALİYETLERİNİ SERGİLEYECEK

Girişimcilik etkinliğinin 2. günü tüm gün boyunca TTSO giriş katında Trabzon’daki Meslek Okullarının tanıtımı ve girişimcilik stantlarının sergisi açılacak.

VARLIBAŞ HOLDİNĞ CEOSU ERDİNÇ VARLIBAŞ
GİRİŞİMCİLİĞİN YOL HARİTASINI VE NASIL GİRİŞİMCİ OLUNACAĞINI ANLATACAK

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KONUSUNU ANLATACAK

Saat 12.30’da TTSO üçüncü kat toplantı salonunda KOSGEB Girişimcilik Şube Müdürü Necla Haliloğlu “Girişimcilik” konulu toplantısı yapılacak. Aynı gün saat 14.00 yine TTSO’nun sekizinci kat toplantı salonunda Varlıbaş Holding Ceosu Erdinç Varlıbaş “ Girişimciliğin Yol Haritası- Nasıl iyi bir girişimci olunur? İş hayatında yükselmek için yapılması gerekenler” konusunda katılımcılara görüşlerini aktaracak.

AYHAN SÜRMEN “YİYECEK İÇECEK HİZMET SEKTÖRÜ”

Salı günkü etkinliklerde saat 13.00’de  “Yiyecek İçecek Hizmet sektörü” Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü’nde TTSO Meclis Üyesi Ayhan Sürmen tarafından sunulacak.

3. GÜN -

ABİGEM 20 EĞİTMENE ÜÇ GÜNLÜK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERECEK

Saat 13.00-16.00 arasında ise Trabzon ABİGEM tarafından düzenlenen ve Eğitmen Serap Gültekin tarafından eğitimcinin eğitimi kapsamında 20 öğretmene verilecek olan “Girişimcilik” semineri Deliklitaş Meslek Eğitim Merkezi’nde yapılacak.

Eğitimin birinci gün konuları,

. Katılımcıların amaç ve beklentileri 
. Günlüğün amacı ve kullanım şekli
. Kendi işinizi kurmanın sonuçları
. Kişilerin kendi işlerini kurmaya karar vermelerinin başlıca nedenleri
. Bir girişimciyi bekleyen risk ve zorluklar
. Başarılı bir girişimcinin özellikleri nelerdir?
. İş kurmada başarılı olmak için gereken temel beceriler
. Kendi yeteneğinizi değerlendirme,

 Eğitimin ikinci gün konuları,

. Para
. İş kurarken yararlanılan fon kaynakları
. Geçinmek için gerekli en düşük bütçeyi hesaplamak
. Bütçe hesaplama alıştırması
. İş fikirleri nerelerden doğar ?
. İyi iş fikirlerinin özellikleri
. Potansiyel iş fikirlerinin kaynakları
. İş fikirleri nasıl üretilir
. İş fikirleri konusunda beyin fırtınası
. Beyin fırtınası teknikleri
. İş fikirleri üretmek

Eğitimin üçüncü gün konuları,

. Pazarlama
. Pazarlamanın kapsamı
. Pazarlama sürecinde başlıca aşamalar
. Pazarlamanın temel özellikleri
. Pazar araştırması
. Pazar araştırmasının kapsamı
. Pazar araştırmasının önemi
. Tüketici Pazar araştırmasının temel bileşenleri
. Maliyet çıkartma ve fiyatlama
. Maliyet çıkartmak
. Maliyetin ana bölümleri
. Bir ürün veya hizmetin maliyetini nasıl çıkartırız


EMİNE GÜRKÖK “OKUL ÖNCESZİ ÇOCUK GELİŞİMİ”
HALİL İBRAHİM NALBANT “AYAKKABICILIK”

3 Mart Çarşamba günü girişimcilik haftasına her ikiside saat 13.00’de başlayacak olan  “Okul Öncesi Çocuk Gelişimi” Trabzon Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde TTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Gürkök ve “Ayakkabıcılık” konusunda 80. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant’ın yapacağı sunumlar ile devam edecek.

Çarşamba günü saat 14.00’de  “E- Girişimcilik”  toplantısı Milli Prodüktivite Merkezi Eğitmeni Talat Postacı tarafından KTÜ İktisat Bilimleri Fakültesi Anfisi’nde yapılacak. Bu toplantı da aynı zamanda Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı e-girişimcilik web sitesinin de tanıtımında bulunulacak.

4.GÜN –

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI ALİ SABANCI, TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI AYFER BEKTAŞ  TRABZON’ DA

“Trabzon Girişimcilik Haftası Etkinlikleri”nin dördüncü günü olan Perşembe günü KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi’nde “Girişimcili” paneli düzenleniyor. Saat 14’.00 başlayacak olan panelde TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi Sinan Ergin’in yapacağı sunumun ardından TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Aynur Bektaş’ın katılacağı, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Hakan tarafından yönetilecek panel CNN Türk tarafından da yayınlanacak.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Trabzon programı kapsamında Panel öncesi Valilik, Belediye ve TTSO’ya ziyarette bulunacak. TOBB Girişimciler Kurulu Üst Kurul Toplantısı da Trabzon’da yapılacak.

ALACAHAN RESTERASYONU VE İŞGEM GEZİLECEK

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayfer Bektaş’da Trabzon programı kapsamında Vali beyin eşi sema Kızılcık ile bir araya gelecek. Ardından TTSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri’nce projelendirilmekte olan  Alacahan Restorasyonu ve  İş Geliştirme Projesi (Trabzon’un geleneksel el sanatlarında yenilik) gezilecek. Daha sonra Kadın Girişimciler Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek.

5.GÜN –

TOYATO CEOSU ALİ HAYDAR BOZKURT GİRİŞİMCİLİKTE RİSK ALMA VE SONUÇA ULAŞMAYI AKTARACAK

“Trabzon Girişimcilik Haftası” etkinliklerinde 5 Mart Cuma günü saat 14.00’de “Girişimcilikte Risk Alma ve Sonuca Ulaşma” konusunda Toyota Türkiye Ceosu Ali Haydar Bozkurt KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi’nde katılımcılara hitap edecek.

VALİ, BELEDİYE BAŞKANI, REKTÖR VE TTSO BAŞKANI TRABZON’DA YÜRÜTÜLEN GİRİŞİMCİLİĞİ ARTIRMA ÇALIŞMALARINI ANLATACAK

Ardından saat 16.00’da aynı salonda Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu “Trabzon’da Girişimcilik, Girişimciliğin Artırılması İçin Yapılan Çalışmalar” yapacakları bilgilendirme ile “Trabzon Girişimcilik Haftası” sona erecek.

 
 

Toplam Okunma Sayısı : 3365

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com