Rehber :
   
Sinemalar
Sinema Lara
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.02.2010
Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy: Komşularımız ile ticaretten yararlanın


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları ile toplamda Trabzon’a 300 Milyon TL’ye yakın yatırım yapılmasının çok önemli olduğuna işaret etti. Bu yatırımların kısa bir sürede gerçekleşecek olmasının ise ayrıca değer kattığını söyledi.

Şubat ayı meclis toplantısı açılışında konuşan Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTSO’nun geçmiş dönemlerde dokuz meslek komitesi ile faaliyetlerini sürdürdüğünü bugün 35 meslek komitesine sahip olduğunu anımsattı.

MESLEK KOMİTELERİ TEMSİLCİLERİ SEKTÖRLERİNİN
SORUNLARINI MECLİSE GETİRMELİ

Meslek Komiteleri’nin görevlerinin sektörlerinin sorunlarını meclise taşımak ve Trabzon’da yapılması gereken çalışmalara ışık tutmak olduğunu ifade eden Başkan Ulusoy, “ Meslek Komiteleri daha aktif çalışmalıdır. Meslek komiteleri’nin meclisteki temsilcileri devam durumuna daha çok dikkat etmelidir. 30 yıl meclis başkanlığı görevinde bulundum. Öncesinde de 8 yıl görevim oldu. Ben son dönemi noktalamıştım ama kader böyleymiş döndük yeniden görev aldık. Burada artık Trabzon için iyi bir şeyler yapalım. Bu yeni dönemde meclis üyelerimizin yüzde yetmişi yeni üyedir. Birbirimizi iyi tanıyalım. Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz meclis toplantılarımızdan birini kent dışında yurt içi veya yırt dışında yeniden yapalım. Trabzon’un daha önce 12 milletvekili çıkardığı günler oldu. Nüfusun bir milyonu aştığını biliyoruz. ”dedi.

KOMŞULARIMIZ İLE OLAN TİCARETTEN YARARLANIN.
İRAN İLE TİCARETİMİZ DAHA DA ARTACAK

Yeniden Meclis Başkanlığı’na talipli olmasında Türk-İran İş Konseyi Başkanlığı görevinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Ali Osman Ulusoy, on yıldan beri iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek için çaba harcadığını anımsattı. Son iki yılda önemli gelişmeler olduğunu artık Türk hükümetinin üst düzeyde İran ile ilişkileri önemsemiş olmasından mutluluk duyduğunu kaydetti. Yakın zamanda Türkiye ile İran arasında beklenilen ekonomik ve ticari ilişkilerin önemli seviyelere ulaştığını daha da artacağını beklediğini bildirdi.

Trabzon’un Türkiye tarihinde müstesna bir yeri olduğunu aktaran Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, komşu ülkelerden ekonomik ve ticari olarak yararlanmada azami gayret gösterilmesi gerektiğine işaret etti.

ORGANİK TARIM İÇİN SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI’NDAN
İZİN ALINMASI İÇİN YÖNETİME MECLİS YETKİ VERDİ

Bir önceki mecliste gündeme gelen Trabzon organik tarım çalışması konusunda Yönetim Kurulu’nca hazırlanan raporun meclis üyelerine dağıtıldığını kaydeden TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy,  Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan organik tarım için olur alınması için yönetime yetki verilmesini oylamaya sundu.

TRABZON’A YATIRIM ÇEKME ÇALIŞMALARI

Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’a yatırım kazandırmak için çalışmalarda bulunulduğunu belirterek İranlı bir firmanın Türkiye’de kurmayı planladığı otomotiv fabrikası için Trabzon olarak devreye girdiklerini söyledi. Aynı şekilde Trabzon’da Demir Çelik fabrikası kurulması yönünde bir projenin de yakından takip edilmiş olduğunu anımsattı. Başkan Hacısalihoğlu, her iki konunun da sıkı takip edildiğini, Trabzon’un avantajlarının ilgili firma yetkilileri ile paylaşıldığını, gelişmelerin zamanla meclisle paylaşılacağını aktardı.

TRABZON YATIRIM FIRSATLARINI ORTAYA KOYALIM

TTSO Meclis Üyesi Türkay Gümüş yeni teşvik sisteminde dördüncü bölgede bulunan Trabzon’un sahip olduğu avantajlı konumuna rağmen beklenilen yatırım akışını sağlayamadığını söyledi. Her şeye rağmen yatırımların kendi mecrasında sürdüğünü belirten Gümüş, Trabzon’daki yatırım fırsatlarının her yönüyle ortaya konacağı bir master plan hazırlanması önerisi getirdi.

Kendi kaynaklarının Trabzon’un maksimum düzeyde kullanabilmesi gerektiğini ifade eden Türkay Gümüş, KTÜ ile daha etkili bir sanayi-üniversite işbirliğinin ortaya konabilmesi gerektiğini savundu. Hala akademisyenlerin bilgi birikiminin sanayideki pratikle bulaşamadığını vurguladı. TTSO’nun 3 milyon TL bütçesinin üniversite –sanayi arasında projelerin geliştirilmesinde kullanılmasını istedi.

İran’ın Türkiye’de kurmak istediği otomotiv firmasının hedef piyasasının Rusya Federasyonu ve Kafkas ve Türki Cumhuriyetleri olduğunu bunun için Trabzon’un ideal bir kent olduğunu aktardı. Bu yatırımın direkt bin kişiye istihdam sağlayabileceğini yan sanayi ile de ciddi bir iş hacmi yaratacağını kaydetti.

2011 OLİMPİYATLARI TURİZM İÇİN CİDDİ BİR ÇIKIŞ YARATABİLİR

Dilek ve temennilerin son bölümünde söz alan Suat Bayraktar’da 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nın Trabzon’un turizm hedefine büyük katkı koyabileceğini bu doğrultuda çalışmaların ciddi bir planlamaya ihtiyacı bulunduğunu aktardı.

İKİ MECLİS ÜYESİ DEĞİŞTİ

Daha sonra 6. Grup Ağaç Ürünleri İmalatı ve Ticareti Meslek Komitesi’nden meclis üyeliğine gelen Mustafa Durmuş ve Adil Yazıcı’nın istifaları ile boşalan meclis üyeliklerine Salih Zeki Yılmaz ve Özer Bahçekapılı’nın geldiği belirtildi.

SEKTÖR KONUŞMALARI

Şubat ayı meclis toplantısında bu ayki sunum 16. Grup- Mücevherat, Saat, Gözlük Ve Hediyelik Eşya İmalat Ve Ticareti Meslek Komitesi adına Meclis Üyesi Namık Turan tarafından yapıldı.

 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2130

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com