Rehber :
   
Pastaneler
Tufan Pastanesi
Lokma Tatlı
Damla Pastaneleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.03.2010
Başkan Gümrükçüoğlu Çömlekçi projesi hakkındaki sorularını cevapladı


Başkan Gümrükçüoğlu meclis üyelerinin Çömlekçi projesi hakkındaki sorularını cevapladı
 


       Başkan Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi projesini TOKİ de yapabilir özel sektör de"

       Trabzon Belediyesi Mart ayı ikinci toplantısı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı.

       Başkan Gümrükçüoğlu meclis toplantısında meclis üyelerinin "Çömlekçi Projesi" hakkındaki sorularını cevapladı.

       TOKİ ile yaptıkları protokol çerçevesinde Çömlekçi projesinin Avan proje çalışmalarının başladığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, " Avan proje çalışmasının 2010 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Proje çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkacak verilere göre bu projeyi hayata geçirme noktasında, TOKİ yanında Trabzonlu yatırımcılar, ulusal yatırımcılar ve uluslar arası yatırımcılara da açabiliriz" şeklinde konuştu.

       Başkan Gümrükçüoğlu, TOKİ'nin Trabzon'da yaptığı kentsel dönüşümlerde bir gelir elde etmediğini kaydederek, " TOKİ'nin Trabzon'da yaptığı Zağnos, Tabakhane ve Ayasofya kentsel dönüşüm projeleri gelir elde etme esaslı projeler değildir. Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ şimdiye kadar 135 milyon TL yatırım yaptı. Harcadıkları paraya karşılık maddi anlamda bir geri dönüş elde edemedi. Tabakhane Vadisi projesinde ise konulabilirse bir veya iki iş merkezi yapma düşüncesi var. Bu yatırımında parasal olarak fazla bir geri dönüşü yok. Ayasofya projesinde zaten hiçbir geri dönüşüm yok. Çömlekçideki dönüşümde ise 2 milyon TL tutacak avan proje masrafını üstlendi. Bunun sonunda ortaya çıkacak projeye göre diyelim ki kongre merkezi, uluslar arası beş yıldızlı bir otel, iş sokağı diye tabir edebileceğimiz ofislerin yer alabileceği bir bölüm, geri planda da konutlar veya iş ofislerin yer alabileceği 150 bin metre karelik alan ortaya çıkacak. Tarihi tescilli binaları çıkarsak bu alan 90 bin metre kareye yararlanılabilecek bir alanı ortaya çıkacak. Bunların tümünü içine alacak avan proje çalışması 2010'un sonuna kadar bitirilecek. Ortaya çıkacak projeye göre TOKİ devam etmek isterse Belediye meclisi üyelerinin onayı ile TOKİ ile devam ederiz. Eğer devam etmeme durumunu da göz önüne alarak diğer alternatiflerini de çalışmaktayız. Buna göre projeyi bölümler halinde ele alarak Trabzonlu işadamlarına, ulusal yatırımcılar veya uluslar arası yatırımcılara hak paylaşımı şeklinde veya yap-işlet-devret modeliyle yatırımcılara sunarız. Yasaların öngördüğü çerçevede Trabzon kamuoyunun, hak sahiplerinin ve Belediyenin beklentilerini karşılayacak daha iyi teklifi kim verirse tabiî ki onu tercih ederiz" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1710

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com