Rehber :
   
Otel
Uzunkum Otel
Büyük Sümela Otel
Hotel Eray
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
03.03.2010
Girişimcilik ve Takım Olma toplantısında konuşan Şenol Güneş...


Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, iftihar edilen, gurur veren bir Trabzonspor istediğini söyledi. Güneş, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme ve Ekonomi Kulübü'nün düzenlediği, 'Girişimcilerle Yükselen Trabzon' adlı panele konuşmacı olarak katıldı.

     Girişimcilik ve takım olma konusunda öğrencilere bilgiler aktaran Güneş, daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)’nun düzenlediği “Trabzon’da Girişimcilik” haftalık etkinlikleri kapsamında “Girişimcilik ve takım Olma” konusundaki konuşmasının sonunda Şenol Güneş’e oda yönetim kurulu muhasip üyesi Adnan Sağlam tarafından plaket verildi.

     Şampiyonluğun bir araç olduğunu ve baskı olarak kullanılmaması gerektiğini belirten Güneş, ''Şampiyonluğu slogan olarak, nara atarak, baskı olarak kullandığımız zaman altında kalıyoruz. Bunları istemiyoruz. Ben iftihar edilen, gurur veren Trabzonspor, istiyorum. Onun için adımlar atıyoruz'' dedi.

     Son yıllarda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı başarısız sonuçlar alındığını kaydeden Güneş, ''Şanssız kaybedilen maçlar da oldu. Biz iyi futbol oynarsak oyun üstünlüğümüz her maçta rakibimize kabul ettirsek, hem büyük hem küçük takımları yeneceğimizi düşünüyoruz'' diye konuştu.

     Trabzonspor'un ligde son 3 maçta 6 puan kaybettiğini ifade eden Güneş, ''Bu puanları alsak 43 puan olacaktık. Alsaydık da yine de şampiyonluk kaybedilebilirdi. Bir gol kaçtı mı şampiyonluk haybeye gitti diyerek de teslim olmak yok. Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. Savaşan, cesur, ilkeli futbol oynayan, herkesin bravo diyeceği bir Trabzonspor olmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.
    
     -''ŞU AN TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK ANTRENÖR HIDDINK DİYECEĞİZ''-
    
     Güneş, milli takıma yerli bir antrenör gelmesine 'evet' dediğini anımsatarak, ''Yabancı geldi diye 'niçin geldi' demeyeceğiz, ondan faydalanacağız. Bizim için şu an Türkiye'de en büyük antrenör Hiddink diyeceğiz, onu sahipleneceğiz'' dedi.
     Bunu takımın başarısı için, Hiddink'in takımın lideri olduğu için yapacaklarını ifade eden Güneş, ''Hizmet edecek, etmiyorsa hesap soracağız. Eleştireceğiz ama ona zarar vererek, takıma zarar vererek değil. Öyle yaparsak hepimize zarar vermiş oluruz. O yüzden bu düşünceyi iyi oluşturmak lazım'' diye konuştu.
    
     -''ÇOCUKLARA KUPA VERMEK İSTİYORUZ''-
    
     Güneş, uzun zamandır Trabzonspor'un şampiyon olamadığını kaydederek, şöyle devam etti:

     ''Çocuklara kupa göstermek istiyoruz. Trabzonspor şampiyon olamadı ama büyüklüğünden bir şey kaybetmedi. Biz şampiyon olduğumuz yıllarda şampiyon olalım diye lige başlamadık. Kazanılan şampiyonlukların ardından da şampiyonluk rutin bir hale gelmişti. Son dönemlerde takımda o kadrodan Necati, Turgay, ben kalmıştım. O zaman şampiyonluğun değerini anlamaya başladık. Şampiyonluk için kitap yazmadık. Antrenmanda birbirine kıyasıya giren ve bu yüzden kavga eden iki oyuncu hiç bir şey olmamış gibi idmana devam ederdiler. Bugün ise kavga görmezsiniz ama o özveriyi de görmezsiniz. Takım olmak için samimi, açık olmak önemliydi. Kızdığını, kavgasını herkes söylerdi, öyle şampiyon olduk.''

     Taraftar ile seyirci arasında birlikteliğin başarı için önemli olduğunu anlatan Güneş, ''Taraftarından korunan takım istemiyorum. Biz bir takımız. Beni taraftar koruyacak. Taraftarı da ben koruyacağım. Demek ki ilişkimiz kopmuş. Ondan başarısız oluyoruz demek ki. Bunu beraber kıracağız'' dedi.
    
     -''İÇİMİZDE HAİNLER VARDI''-
    
     Güneş, (A) Milli Takımlar teknik direktörlüğü görevinde kazandığı Dünya üçüncülüğünden sonra birinci olunamadı diye eleştiriler de yapıldığını belirterek, ''Doğrudur da. Benim becerim bu kadar. Daha iyisinin yapılmasını isterim. İlkini yapmak mucitliktir. Ben kendimi mucit görüyorum. Ama kalkıp da herkese söylersem saygısızlık olur. Benim sizden farkım yok. Herkes bu toplumdan çıktı'' diye konuştu.

     O dönemde Türkiye'nin 48 yıl sonra bir Dünya kupasına katıldığını dile getiren Güneş, şunları söyledi:

     ''Televizyon başında sevinenleri, Afganistan'daki askerlerin sevinçlerini gördük. Hep birlikte sevinci paylaştık, Kostarika maçındaki tepkileri de gördük. Bizim içimizde de hainler var. Her alanda var ama sayıları az. Çoğunluk sessiz kaldığı müddetçe bunların sayısı çokmuş gibi görülür. Onun için çok donanımlı olun, doğruları iyi yakalayın, yerinde kullanın. O zaman kolay motivasyon zaten gelir. Biz ilkeleri, prensipleri, beklentilerimizi ortaya koyduk. Ben demedim biz dedik. İlhan Mansız'ı bana karşı kullandılar. İlhan daha önce gelmemişti milli takıma, Yıldıray da öyle. Bana karşı kullanılmaya çalışıldılar.''
    
     -''6+SINIRSIZ YABANCI''
    
     Güneş, şu anki 6+2 yabancı kontenjanına hiç katılmadığını belirterek, ''2'yi yanlış buluyorum. Gerisini serbest bırak. Ama şart koş, şu kadar da genç oyuncu takımda bulunsun diye. Altı artı serbest olabilir. Bizde 11 yabancı oyuncu var. Oyuncu para talep ediyor gitmek için'' dedi.
 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 1914

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com