Rehber :
   
Plaj & Dinlenme Tesisleri
Mavi Kıyı
Dillioğlu Tesisleri
Paşa Tatil Köyü
Kervan Tesisleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.10.2008
Belediye'den Cumhuriyet kutlamaları


Belediye'den Cumhuriyet kutlamaları



   


Cumhuriyetin 85. yıldönümü ülkemizde olduğu gibi Trabzon'da da coşku ile kutlandı. Valilik önünde yapılan törenler anıta çelenklerin sunulması, istiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı. Vali, Belediye Başkanı ve Tugay komutanının halkı selamlamalarının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra da öğrenciler, askerler ve resmi araçların geçit töreni yapıldı. Törenleri çok sayıda vatandaş büyük bir coşku içerisinde izledi.

   

   

Cumhuriyet yürüyüşü

Cumhuriyetin 85. yıldönümü dolayısıyla Trabzon Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet yürüyüşü yapıldı. Atapark'da başlayan ve Atatürk anıtı önünde sona eren Cumhuriyet yürüyüşüne Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu ile çok sayıda vatandaş ellerinde bayraklarla katıldı.Yürüyüş öncesi Belediye tarafından çeşitli ebatlarda 1000 adet Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri dağıtıldı.

   

   

   

Cumhuriyet konseri

Trabzon Belediyesi tarafından yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Konseri düzenlendi. Belediye önünde düzenlenen ve Trabzonlu sanatçı Sinan Yılmaz'ın verdiği konseri çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile izledi. Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, konserin başında yaptığı konuşmada, "Konuksever ve milli mücadelenin ön saflarında yer almış bir kentin çocukları olmaktan ne kadar gurur duysak azdır.Ne mutlu bize ki, bu vatan için gerekli yatırımları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Vatan için, bölünmez bütünlük için, bayrak için dimdik ayaktayız. Dünya döndükçe Cumhuriyetimiz devam edecektir." dedi. Daha sonra havai fişek gösterileri eşliğinde 10. yıl marşı söylendi.

   

   

Cumhuriyet Gecesi

Trabzon Belediyesi tarafından Cumhuriyet gecesi düzenlendi. Belediyeye ait Kalkınma Mahallesindeki Gençlik Merkezinde düzenlenen Cumhuriyet gecesinde gençler, sazlı sözlü türküler eşliğinde bol bol oyun oynayarak Cumhuriyeti kutladılar. Kutlamalara Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da katılarak gençlerle oyun oynadı.Başkan Canalioğlu, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, "Geleceğimizin teminatı genç arkadaşlarımızla birlikte Cumhuriyeti kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Atatürk, "Ümidim gençlerde" diyerek Cumhuriyeti size emanet etmiştir.Cumhuriyetimize sahip çıkma noktasında sizlere çok büyük görevler düşmektedir.Biz Belediye olarak siz gençlere büyük önem veriyoruz. Bu gençlik merkezi tüm faaliyetlerinizde sizlerin emrindedir. Buradan faydalanabilirsiniz. Ayrıca, Trabzon'da yurt sorununun çözümü noktasında Konaklar ve Kaymaklı Mahallelerinde 500 kapasiteli iki yurt yapmayı planlıyoruz. Yine bu yıl 500 öğrenciye burs imkanı sağladık." dedi.

   

   

Uzun Sokak Türk bayrağı ile donatıldı

Trabzon Belediyesi tarafından araç trafiğine kapatılarak yeniden düzenlenen Uzun Sokak, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk bayrağı ile süslendi. Uzun Sokakta bulunan tüm işyerlerine belediye tarafından Türk Bayrağı asıldı.Bayraklarla donatılan sokak, rengarenk bir görünüme kavuştu.

   

   

30 Ekim 2008 Perşembe
Toplam Okunma Sayısı : 2413

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com