Rehber :
   
Eczaneler
Ediz Eczanesi
Ongan Eczanesi
Akar Eczanesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.03.2010
Doğaya olan borcumuzu ödemenin en kolay yolu kirletmemektir


Trabzon'un en temiz sokağı seçilecek
 


       Trabzon Belediyesi "Doğaya olan borcumuzu ödemenin en kolay yolu sokağımızı sevmek ve kirletmemektir" anlayışından yola çıkarak Trabzon'un en temiz sokağını seçmek için kampanya başlattı.

       Sokak sakinlerinin temizliğe katkılarının ön planda tutulan bu çalışmada en temiz sokağın belirlenmesi için, sokak sakinlerinin evlerinin önlerini temizliyor olması, sokağın içerisindeki evlerin boyalı ve badanalı olması, sokak sakinlerinin çöp toplama saat ve günlerine uymaları ve sokak sakinlerinin evlerini, bahçelerini, balkonlarını çiçeklendirmiş olması kriterleri dikkate alınacak.

       Belediye tarafından oluşturulan komisyonun yapacağı çalışmalar sonucu mahalle muhtarının da önerileri dikkate alınarak seçilecek sokak girişine "En Temiz Sokak Plaketi" çakılacak. Ayrıca birinci, ikinci, üçüncü olan sokaklarda oturan bayanlara Belediye Cemal Kamacı Spor Merkezinde bir ay boyunca ücretsiz spor yapma imkanı sunulacak. "En temiz Sokak Yarışması'nın" sonuçları 2010 yılının Temmuz ayında açıklanacak.

       Belediye tarafından başlatılan diğer bir kampanya ise "Gelecek İçin Atık Pilleri Geri Getirin ki Doğanın Pili Bitmesin" sloganlı "Atık Pil Toplama kampanyası"

       Düzenlene kampanya kapsamında atık pil getiren vatandaşlarımıza ve en fazla atık pil toplayan mahalle muhtarına çeşitli ödüller verilecek. Kampanya boyunca dört adet atık pili mahalle muhtarına getiren vatandaşlara muhtar tarafından bir adet yeni pil verilecek ve bu piller belediye tarafından temin edilecek. Kampanya süresince toplana atık piller mahalle nüfusuna oranlandıktan sonra en başarılı seçilen mahalle muhtarına dizüstü bilgisayar verilecek. Kampanya kapsamında toplana atık piller Mayıs ayı son haftasına kadar Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarına yardımcı olmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, " Trabzonlu hemşerilerimizde var olan çevre ve doğa bilincini daha yukarılara taşımak amacıyla çevre konulu çeşitli kampanyalar düzenliyoruz. "Trabzon'un En Temiz Sokağı" ve "Atık Pil Toplama Kampanyaları" ile vatandaşların sürece daha etkin bir şekilde katılımını amaçladık. Bu kampanyalar Trabzon'un günlük yaşamını etkileyecek önemli faaliyetlerdir. Çok daha iyisine layık olan kentimizi hep beraber daha ileriye taşımanın gayreti içersindeyiz. Vatandaşlarımızı düzenlediğimiz kampanya ve yarışmalara katılmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1699

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com