Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.03.2010
Batman'dan Trabzon'a Halaylı Horonlu Kucaklaşma


Batman’dan Trabzon’a Halaylı Horonlu Kucaklaşma

Birbirini tanıyarak kültürel kaynaşmanın sağlanması ve ilimizin tanıtımına katkı yapılması amacıyla Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’ın başlattığı “Eğitimde Ben de Varım” projesi kapsamında Batman’dan ilimize gelen öğrenciler, Trabzon’daki öğrenci kardeşleriyle halaylı horonlu eğlencede kucaklaştı. 

Daha önce Batman ilinde görev yapan Vali Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık tarafından başlatılan “Eğitimde Ben de Varım” projesi kapsamında Batman’da kurulan Yıldızlar Kayak Kulübü öğrencileri yine Bayan Kızılcık tarafından Trabzon’da kurulan Doğa Sporları Kulübü öğrencileriyle kaynaşma gezisi çerçevesinde ilimize geldi.

Kulüp üyelerinin birbirlerini yakından tanımaları, kültürlerinin kaynaşması ve samimiyetlerinin pekişmesi amacıyla Novotel’de düzenlenen eğlence gecesinde çocuklar gönüllerince eğledi. İlk olarak yemek yiyen çocuklar daha sonra sahilde yakılan ateşin etrafında hem halay çekti hem horon oynadı. Kültürlerin kaynaştığı, dostlukların pekiştiği gecede gönüllerince eğlenen çocuklar Trabzon’dan edindikleri kardeşleriyle el ele horon oynadı, halay çekti.

Türkiye’nin geleceğinin bugünün gençlerinin elinde olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “Kültürlerin kaynaşması, dostlukların pekişmesi ülkemizin geleceğe daha güvenle ve daha güçlü bir şekilde bakmasını sağlayacaktır” dedi.

Avrupa Birliği’ne üye olma sürecinde ülkemizin en büyük avantajının genç nüfusu olduğuna dikkat çeken Vali Kızılcık, iyi yetişmiş, iyi eğitim almış ve rekabet edebilecek gençlerin Türkiye’nin geleceğine ışık tutacağını söyledi.

Daha önce görev yaptığı Batman ilinde eğitim alanında uyguladıkları projeleri Trabzon’da da hayata geçirmeye başladıklarını kaydeden Vali Kızılcık, “Ulu Önder Atatürk`ün bizlere emanet ettiği gençliği kendine güvenen ve meslek sahibi bireyler olarak yetiştirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Dostluğumuzu, arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi, milli birlik ve bütünlüğümüzü pekiştirecek bu gönül köprüsünün uzun vadede görüşmelerle devam edeceğini umuyorum” diyen Sema Kızılcık ise, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi, birbirlerini tanıması ve sıcak dostluklar kurmasını sağlamak amacıyla “Eğitimde Ben de Varım” projesi kapsamında Batman’dan gelen çocuklarımızı Trabzon’umuzdaki kardeşleriyle buluşturduk. Burada çok güzel dostluklar oluştu. Bu dostluklar ömür boyu sürecektir. Çocuklarımız hep birlikte halay çekti, horon oynadı. Kardeşlikleri pekişti. En büyük amacımız ülkemizi, birbirimizin elini daha sıkı tutarak geleceğe taşımaktır.”

Düzenlenen etkinliğin kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getiren çocuklar ise, kurdukları dostlukları ömür boyu sürdüreceklerini söylediler.

 IMG_6254

IMG_6276

IMG_6283

IMG_6218

IMG_6251

IMG_6235

IMG_6274

Toplam Okunma Sayısı : 1724

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com