Rehber :
   
Yöresel Yemekler
Karpi Pide Salonu
Pidecim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.03.2010
TTSO Heyeti Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı ile İnşaat sektöründe...


Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Amer Al Hadidi, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalandığını söylediği Trabzon işadamları heyetine Orta Doğu’ya açılmak için her türlü desteği verebileceklerini ifade etti.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’da, Bakan Hadidi’ye  iki ülke arasında ticaret ve ekonomik ilişkilerin artması için işadamlarının karşılıklı olarak desteklenmesi gerektiğini bildirdi. Bakan Hadidi’ye Trabzonspor forması armağan etti.

TRABZON HEYETİ ÜRDÜN’DE SANAYİ VE TİCARET BAKANI AHMET AL HADİDİ İLE GÖRÜŞTÜ: BAKAN TRABZONLU İŞADAMLARINA ORTO DOĞU’YA AÇILMAK İÇİN DESTEK VERDİ

Geçtiğimiz hafta başında, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) öncülüğünde Ürdün’de Ticari ve ekonomik görüşmelerde bulunan Trabzon iş adamları heyeti Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Amer Al Hadidi ile makamında bir araya geldi.  Ziyarete, Türkiye’nin Ürdün Büyükelçisi Ali Köprülü, Ticari Ateşesi Hüseyin Demir, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcısı Çoşkun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Albayrak, KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş,  ABİGEM Direktörü Yunus Emre Katrancı, ABİGEM İş Geliştirme Müdürü Ali Rıza Kul katıldı.

ÜRDÜNLÜ BAKAN BAKAN HADİDİ: TÜRKİYE İLE TİCARET HACMİ ARTACAK

Trabzon iş adamları heyetine büyük ilgi gösteren Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmer Al Hadidi Türkiye ile Ürdün arasında tarihi bağların ve ticari yakınlık bulunduğunu ifade etti.

Bakan Hadidi, Türkiye ile yapılan Serbest Ticaret Anlaşmasının yapımlaş olduğunu anımsatarak,  önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki ticaret hacminin artacağını beklediklerini dile getirdi. Türk İşadamlarının Ürdün’de yapacağı ticari faaliyetlerinde sonuna kadar destek olacaklarını ve ürünlerde bürokratik engellerin kaldırılacağını kaydetti.

TTSO BAŞKANI HACISALİHOĞLU: ÖNÜMÜZÜ AÇIN KARŞILIKLI İŞADAMLARI TİCARET HACMİNİ GELİŞTİRİR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Ürdün’de Trabzon işadamları heyetine gösterilen yakın ilgi ve dostluktan ötürü Bakan Hadidi’ye teşekkür etti.

Türkiye ve Ürdün arasındaki ticaret hacminin ancak işadamlarının gayretiyle arttırılabileceğini kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, “ ülkelerimiz arasında ticaretin artması için işadamlarının önünün açan çalışmalara ağırlık verilmelidir. Serbest Ticaret Anlaşmasının bu yönde atılan çok büyük bir adımdır. Bu anlaşma ile Türkiye ile Ürdün arasında yeniden ticari ve tarihi köprülerin canlanacağına inanıyoruz.”diye konuştu.

ÜRDÜN’DE İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ FIRSATLAR VE İŞBİRLİĞİ ALANLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Ürdün’de müteahhitlik sektöründe görüşmelerde bulunmak üzere Müteahhitler Odası’nı ziyaret eden Trabzon heyeti bu sektörde işbirliği yapılabileceğini bildirdi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye genelinde ve uluslararası alanda Trabzonlu iş adamlarının bir müteahhitlik sektöründe bir marka olduğunu söyledi. Bu sektörde geniş işbirliği bulunduğunu aktararak işbirliği alanında görüşmelerin devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ürdün Müteahhitler Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Derar Al-Sarayrch ülkelerindeki müteahhitlik sektörü hakkında ayrıntılı bilgi sundu. Ürdün’de Türk işadamlarını bekleyen iş fırsatlarından bahsederek özellikle yüksek teknoloji gerektiren yatırım alanlarında Türk işadamlarının katkısını beklediklerini ifade etti.

TÜRKİYE’NİN ÜRDÜN BÜYÜKELÇİSİ KÖPRÜLÜ: ÜRDÜN PAZARI KÜÇÜK AMA BİR MİLYAR NÜFUSLU BİR PAZARA HİTAP EDİYOR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti Türkiye’nin Ürdün Büyükelçisi Ali Köprülü ile de bir araya geldi.  Büyükelçilik binasında yapılan toplantıda Ürdün’deki iş olanakları değerlendirildi. 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,  Ürdünlü İş adamlarının Türkiye’ye yaklaşımlarının çok olumlu olduğunu, iş yapma istekleri bulunduğunu vurguladı. Büyükelçi Köprülüye, heyette bulunan işadamlarını tanıtan ve sektörleri hakkında bilgi veren Başkan Hacısalihoğlu, kendisine de Trabzonspor formasını armağan etti.

Büyükelçi heyetin Ürdün’e gelmesinden çok memnun kaldığını söyledi. Ürdün’ün küçük bir pazar olduğunu fakat serbest ticaret anlaşmalarıyla bir milyar nüfuslu bir pazara hitap ettiğini, dolayısıyla Türk işadamlarının Ürdün üzerinden bu pazara çok kolay bir şekilde ulaşabileceklerini söyledi.

Ayrıca Ürdün’de ihtiyaç duyulan iş konuları hakkında bilgi verildi. Büyükelçiliğe Karadeniz Teknik Üniversite’sinde okumuş ve Ürdün’de iş yapan işadamları gelerek Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Heyetiyle tanıştılar ve beraber neler yapılabileceği konusunda sohbet ettiler.

Büyükelçi ABİGEM Direktörü Yunus Emre Katrancı’dan ABİGEM’in işleyişi ve KOBİ’lere nasıl yardım ettikleri hakkında bilgi aldı. Aynı zamanda düzenlenmiş olan Ürdün İş Gezisi’nin çok başarılı olduğunu söyledi. Bu geziyle ilgili ABİGEM ekibine teşekkürlerini iletti ve gezilerin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

ÜRDÜN’DE HAMİDİYE OKULU ZİYARET EDİLDİ

Trabzon heyeti Ürdün’ deki Hamidiye Okulunu da ziyaret etti. Okul yönetici Faik Bekar çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi. Hamidiye okulunda öğrenim gören çocuklar heyeti çiçeklerle karşıladı.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2872

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com