Rehber :
   
Oto Kuaför ve Halı Yıkama Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.03.2010
Demiryolu platformu oluşturmak için ilk toplantı yapıldı.


Demiryolu platformu oluşturmak için ilk toplantı yapıldı.
 


       Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'a demiryolu mutlaka kazandırılmalıdır"

       Trabzon belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümürkçüolu, Trabzon'un tarihten beri gelen stratejik bir öneminin olduğunu ve bu önemi diğer dünya ülkelerinin bizden daha iyi ölçüp tarttıklarını ifade ederek, "Bu nedenle Trabzon'u Kafkasya, İran ve Orta Asya'ya bağlayacak Trabzon-Erzincan demiryolunu mutlaka hayata geçirmemiz gerekiyor Mustafa Kemal Atatürk'ün 1924'te ki vasiyeti var. 2024 e yaklaşıyoruz. Hala Atatürk'ün vasiyetini yerine getiremedik. Bu vasiyet çok doğru bir vasiyettir ve bunu tüm Trabzonlar olarak mutlaka yerine getirmeliyiz." dedi.

       Trabzon -Erzincan Demiryolunun yapılması için daha etkin ve planlı bir çalışmanın yapılmasını sağlamak adına Trabzon'daki meslek odaları, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı Demiryolu Platformu oluşturulması amacıyla yapıldı.

       İl özel idaresi toplantı salonundaki toplantıda konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2009 mahalli seçim kampanyasında Trabzon'un demiryoluna kavuşturulmasının takipçisi olacakları şeklindeki vaatlerini hatırlatarak, " Geride bıraktığımız süre içerisinde bu takipçiliğimizi sürdürdük. Sayın ulaştırma bakanımız ile bu konuyu görüştüm. Demir yolları genel müdürlümüz ile görüştüm. Bu görüşmede Trabzon Erzincan Demiryolunun önemli olan güzergâhının şuradan veya buradan geçmesi değil bunun mühendislik çalışmalarının ortaya konulması gerektiği ve bu yolun mutlaka Trabzon'a kazandırılması gerektiği üzerinde durduk. Kendileri proje hatları üzerinde çalıştıklarını muhtemelen bunu hızlandırmaya çalışacaklarını ve bu yılın sonuna doğru tamamlayacaklarını ifade ettiler. Belki 2011 e sarkabileceği ihtimali üzerinde de durdular. Bu projenin 2010 yılında bitirilmesi noktasında istekte bulunduk. Çünkü2011 yılı bütçesine bu projenin yüzde 10 gibi bir miktarı veya en az iz bedeli koyulmadığı takdirde gerçekleşmesi daha uzun zaman alabilir. Devlet Demir Yolları Genel Müdürü bu proje kapsamında aynı zamanda yük nakliyesi tarzı yanında şu an çalışılmakta olan Ankara-Sivas hızlı demiryolunun Sivas Erzincan'a getirileceğini ve Trabzon'a ulaşacak olan yük demiryolu hattının aynı zamanda hızlı tren hattı ile de güçlendirilmesi noktasında da çalıştıklarını güzel ve büyük bir adım olarak ifade ettiler" şeklinde konuştu.

       Trabzon'a demir yolu getirilmesi çalışmalarımız sırasında "Trabzon'un havayolu, denizyolu ve otoyolu olduğunu demiryolunda neden bu kadar ısrar ediyorsunuz" şeklindeki sorularla da karşılaştıkların belirten Başkan Gümrükçüoğlu "Bu şehir tarihten beri hakikaten çok büyük stratejik önemi olan bir şehir. Bunu dünyanın bütün ülkeleri bizden daha iyi ölçüyor ve tartıyorlar. İran -Afganistan hattı, Türkiye Kafkasya ve Orta Asya hattı üzerinde fiili uygulama ve çalışmaları var. Bu ülkelerin kurumları ve müessesleriyle devamlı irtibatları var. Stratejik önemi yanında askeri boyuttan da önemi var. Trabzon Erzincan Demiryolu aynı zamanda ülkemiz için çok önemli. Mersi'nin Habur'a kuş bakışı mesafesi Trabzon'un Habur'a kuş bakışı mesafesinden büyüktür. Biz bu kadar önemli bir yeri eğer demiryolu ile buluşturmayacaksak çok büyük bir eksikliği şehrimize bölgemize ve ülkemize yaşatmış oluruz. Bunun yanında turistik ticari ve lojistik anlamda da geri bırakmış oluruz. Bunun aksini ifade deneleri söyleyeceğiz temel cümleler bunlardır" dedi.

       Trabzon_Erzincan Demiryolunun yapımı için kurulan Demiryolu platformunun çok önemli olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Bugün burada çok kıymetli ve önemli bir adım atılıyor. Bizim ve milletvekillerimizin teşebbüsleri yanında siyasi partilerimizin sürdürmesi çok önemli katkılar sağlamaktadır. Bu işi dinamik olarak takip edip planlama ve programlama ve uygulamasını sürdürecek olana bir platform ve sizlerin bu platformda çok aktif olarak yer alması bu konuda sonuç almamızı sağlar. Yoksa bu iş uzar. Ben belediye başkanınız olarak vereceğiniz bütün vazifeyi yapmaya hazırım. Bu platformun yapacağı en büyük iş bir iş planı çerçevesi içerisinde daha sistematik olarak bu konunun dile getirilmesi, gündemde tutulması ve sonuç alınması adımlarını zorlaması olacaktır. Çok güçlü bir lobi faaliyetinde bulunabilmesi olacaktır.

Toplam Okunma Sayısı : 1431

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com