Rehber :
   
Plaj & Dinlenme Tesisleri
Mavi Kıyı
Dillioğlu Tesisleri
Paşa Tatil Köyü
Kervan Tesisleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.03.2010
TRABZON-RİZE Katı Atık Birliği'nin (TRABRİKAB)Toplantısı Yapıldı


TRABRİKAB Toplantısı Yapıldı

TRABZON-RİZE Katı Atık Birliği’nin (TRABRİKAB) Meclis toplantısı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın başkanlığında yapıldı.

Valilik A Toplantı Salonu’nda yapılan meclis toplantısına Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve üye ilçe ve beldelerin belediye başkanları katıldı.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı’ndan sonra TRABRİKAB Encümen üyeleri ile Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri seçildi. Encümen üyeliklerine; Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta ve Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen seçildi.

Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise; Hüseyin Çakır (Rize İl Özel İdaresi), Haydar Revi (Trabzon İl Özel İdaresi), Abdulkadir Öksüz (Rize Belediyesi), Nejdet Albayrak (Trabzon Belediyesi) ve İsmail Hikmet Yalçınkaya (Uğurlu Belediyesi) seçildi.

TRABRİKAB’ın 2009 yılındaki faaliyetleri ve depolama alanında gelinen durumla ilgili bilgi veren Trabzon İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, Kutlular’daki depolama alanının 2014 yılında dolacağını bu nedenle Araklı’da düşünülen depolama alanıyla ilgili çalışmalara başlanması gerektiğini, bunun için de meclis kararı alınması gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine Vali Kızılcık, oylamaya gitti. Araklı Belediyesi’ni temsilen gelen 2 üyenin red verdiği oylamada karar, oy çokluğu ile alındı.

Oylama bittikten sonra söz alan Araklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Zihni Hancı, çöp depolama alanıyla ilgili farklı projeleri olduğunu belirterek, “Burası turizm merkezi ilan edildi. Burada aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığı’na ait atış alanı var. Yine bu depolama alanı düşünülen yerin 1 km yukarısında eski adıyla Zanayer olan Buzluca Kalesi var. Biz burada bur turizm projesi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu nedenle Milli Savunma Bakanlığı’na da yazı yazdık. Ayrıca orası Kent Ormanı ilan edilmişti. Şimdi ise çöp alanı yapılıyor. Bunu istemiyoruz” dedi.

Bunun üzerine Vali Kızılcık, “Karar alındı. Sonuçta Kutlular’daki depolama alanı 2014’te dolacak. Bize yeni bir yer lazım. Bu çöp bir yere dökülecek. 4 yıl sonra çöpü ne yapacağız? Siz itirazlarınızı yapabilirsiniz. Orasıyla ilgili bildiğim kadarıyla gerekli izinler alındı” dedi.

TRABRİKAB Meclis toplantısında gündeme gelen bir başka konu da üye olup katkı ve katılım paylarını ödemeyen belediyeler oldu.

TRABRİKAB, üyesi 88 belediyeden alacağı 2010 yılı Şubat ayı itibariyle 6,7 milyon TL’ye yükseldi. Belediyeler ödenek sıkıntısı nedeniyle borçlarını ödeyemediğini belirtirken taksitlendirme talebinde bulundular. Talep uygun görülürken, taksit isteyen belediyelerin yazılı müracaatta bulunması halinde gerekli kolaylığın sağlanacağı belirtildi.

 IMG_6761

IMG_6766

IMG_6753

Toplam Okunma Sayısı : 2072

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com