Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.03.2010
Trabzon Belediyesinden ağaç ve fidan dikimi uyarısı


Belediyeden ağaç ve fidan dikimi uyarısı
 


       Trabzon Belediyesi, gerekli etütler yapılmadan vatandaşlar tarafından apartman bahçeleri ve şehrin muhtelif yerlerine dikilen ağaç ve fidanların zamanla devrilme riskleri oluşturarak can ve mal kayıplarına neden olabileceği uyarısında bulundu.

       Trabzon Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri konu ile ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını belirterek, "Bina bahçelerine bazen de yol kenarlarına fidan dikerken uygun türlerin seçilmediği, fidan dikilen alanın zamanla ağacı taşıyamayacak kapasitede olduğu, dolayısı ile kar ve rüzgârdan kırılma ve devrilme tehlikeleri yaşandığı, ayrıca bina cephelerini kapattığı görülmektedir. Belirlenen kriterler göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın kamuya açık alanlara belediyeden izinsiz fidan dikmemeleri, bina bahçelerine dikecek fidanları belirlerken de Park ve Bahçeler Müdürlüğüne danışmaları, fidanların şimdiki boyutlarından ziyade ileride alacakları boyutları hesap ederek dikim yapmaları gerekmektedir" şeklinde açıklamada bulundu.

   

       Trabzon Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri geçmiş yıllarda şehrin muhtelif yerlerinde dikilen ağaç ve fidanları tespit edip sökerek uygun yerlere dikiyor. Ekipler Yeşiltepe Mahallesi'nde istinat duvarının hemen üzerine 6 yıl önce vatandaş tarafından dikilen sedir ağaçlarının istinat duvarını patlatma ve ileriki yıllarda devrilme risklerine karşı sökerek başka tarafa naklettiler.

       Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ağaçları kesmek yerine mesai harcayarak kurtarmaya çalışması mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Toplam Okunma Sayısı : 1796

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com