Rehber :
   
Web Siteleri
Bölgesel Web Siteleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.03.2010
Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
 


       Başkan Vekili Sevinç, "Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır"

       18 Mart Çanakkale Zaferin 95. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Trabzon'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

       Çanakkale Zaferi kutlama programı çerçevesinde Atatürk Anıtına Çelenk sunuldu. 1. Asri Mezarlığındaki şehitlikte anma töreni düzenlendi.

       Çanakkale zaferi Trabzon'da kamu kurum ve kuruluşları yanında çeşitli sivil toplum örgütlerinin düzenlediği etkinliklerle kutlanıyor.

       Genç Öncüler Platformu tarafından organize edilen "Yeniden Çanakkale Fotoğraf Sergisi" Atatürk Alanı'nda açıldı. Açılışta Trabzon Belediyesi mehter takımı muhteşem bir konser verdi.

       Törende bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkan Vekili Osman Necip Sevinç, Çanakkale zaferinin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğun belirterek, "Bu zaferle birlikte Türk Milleti tarihin akışı üzerinde belirleyici rol oynamıştır. Çanakkale zaferi Kurtuluş savaşının kazanılmasına da zemin hazırlamıştır" diye konuştu.

       Çanakkale savaşında Türk Milletinin binlerce evladını şehit verdiğin hatırlatan Başkan Vekili Sevinç, " Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır" dedi.

       Sevinç, " Herkes iyi bilmelidir ki aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

   

Toplam Okunma Sayısı : 1795

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com