Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.03.2010
Trabzon Sanat Evi tarafından bu yıl 2. yapılacak olan Sanat Günleri


Trabzon Sanat Evi tarafından bu yıl 2. yapılacak olan “Sanat Günleri” etkinlikleri ile  ilgili bilgilendirme toplantısı için yapıldı.

Yönetim kurulu tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında şu görüşlere yer verildi:

‘’Dünyanın pek çok ülkesinde sanatın önemli görevler üstlendiği ve kendi kültürünü oluşturduğu bir gerçektir. Bu gerçekten hareketle; ülkemizde ve dünyada çok önemli yer tutan sanatın, her dalıyla yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğu, bu nedenle uzun soluklu ve geleneksel hale getirilerek süreklilik kazandırılması gerektiği sonucuna ulaşmaktayız.

Bu noktada Trabzon Sanat Evi’nin sanat günlerini yapmaktaki amacı; sanatsal hareketliliğin yoğun yaşandığı şehrimizde, sanat etkinliklerine farklı bir anlayış getirmek ve etkin bir rol üstlenmektir. Üstlenilen bu rol, sanatın tüm renklerini bir araya getirerek geniş kapsamlı ve uzun süreli sanat günlerine dönüşmesiyle anlamını bulmuştur.

Trabzon Sanat Evi, birincisini 05-13 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve sadece sanat evi üye derneklerinin katıldığı sanat günlerinde 8 gün süreyle yaptığı birçok etkinlikte Trabzonlu sanatseverleri sanatla buluşturmuştur.

Bu yıl sanat evi üye derneklerinin de içerisinde olacağı 2. sanat günleri etkinliğinin kapsamı genişletilmiştir. Trabzon ve Trabzon dışında sanat faaliyetlerini sürdüren sanatçılar, sanat grupları ve dernekler de bu yıl yapılacak olan sanat günlerine katılabilecektir.

Trabzon Sanat Evi’nin kuruluş amaçları doğrultusunda bu yıl gerçekleştirilecek olan 2. sanat günlerinde; Resim, karikatür, fotoğraf, el sanatları sergisi, belgesel, kısa film gösterimleri, tiyatro gösterimleri, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği konserleri, müzik dinletileri, söyleşi ve paneller, şiir dinletileri, atölye çalışmaları, imza günleri ve folklor gösterileri yapılacaktır.

Trabzon Sanat Evi’nin düzenleyeceği 2. sanat günleri, katılmak isteyen tüm profesyonel sanatçılara, sanat gruplarına ve derneklere açık olacaktır.

 

2. Sanat Günlerinde yer almak isteyen sanatçılar, sanat grupları ve dernekler, yazılı olarak Trabzon Sanat Evi ile iletişim kurmak suretiyle etkinlik şartnamesini ve yapacakları etkinliğin tanımlanmasını sağlayacak olan katılım formunu temin edecekler ve 20 Nisan 2010 tarihine kadar Trabzon Sanat Evi’ne ulaşmasını sağlayacaklardır. Başvurular Sanat Evi yönetimi tarafından değerlendirilecek ve programa alınacaktır. Mayıs Ayının ilk haftası içerisinde 2. sanat günlerinin programı basılmış olarak sanat dünyasına, sanatseverlere ve sizlere ulaşmış olacaktır.

 

Trabzon Sanat Evi, 01-13 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştireceği 2. sanat günleriyle sanata ve sanatçıya fırsat yaratarak sanatın daha geniş halk kitlelerine ulaşmasını sağlanmış olacaktır. Sanat günleri; sanatın gelişmesine ve şehirle kucaklaşmasına, şehrin tanıtımına,  sanat izleyicisini kaybetmekle karşı karşıya kalan sanatçılara geri kazanım ve yeni katılımlar sağlamasına katkı verecektir.’’

Toplam Okunma Sayısı : 1750

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com