Rehber :
   
Gıda Firmaları & Ürünleri
Kahvaltı Dünyası
Bakkalım A.Ş
Fanus Organik Bal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.03.2010
İnsanlık Sonunu Hazırlamak İstemiyorsa Çevreye Duyarlı Olmalı


Vali Kızılcık “İnsanlık Kendi Sonunu Hazırlamak İstemiyorsa Çevre Konusunda Daha Duyarlı Olmalı”

“Dere Havzalarında Çevre Temizliği ve Köylerde Oluşan Evsel Katı Atıkların Bertarafı Projesi” tanıtım toplantısında konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “İnsanlık kendi sonunu hazırlamak istemiyorsa, torunlarına daha güvenli, daha yaşanılabilir bir gezegen bırakmak istiyorsa, hepimiz çevre konusunda daha duyarlı olmalıyız “dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan “Dere Havzalarında Çevre Temizliği ve Köylerde Oluşan Evsel Katı Atıkların Bertarafı Projesi” tanıtım toplantısı Zorlu Grant Otel’de gerçekleştirildi.

Trabzon’un tarihte olduğu gibi yine ülkemizde yapılacak olan güzel uygulamaların ve ilklerin temsilcisi olmaya devam edeceğini belirten Vali Kızılcık, kırsaldaki çöplerin bugüne kadar çok büyük bir sorun teşkil etmediğini fakat sanayileşmenin ve ona uygun olarak tüketilen malzemelerin değişmesiyle kırsaldaki katı atıkların doğa ve çevre için tehdit oluşturmaya başladığını söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu anda dünyamızda en fazla konuşulan ve en fazla üzerinde düşünülen konuların başında çevre ve iklim değişikliği gelmektedir. Bunlar neticede doğrudan insanlığımızın ve gezegenimizin geleceğini ilgilendiren hususlardır. Nitekim bunun etkilerini son dönemde beklemediğimiz yoğunlukta yağan yağmur ve onun neticesinde meydana gelen afetler ile acı bir şekilde, hatta can kaybına neden olacak büyüklükte bizzat tecrübe ettik. İnsanlık kendi sonunu hazırlamak istemiyorsa, torunlarına daha güvenli, daha yaşanılabilir bir gezegen, dünya ve çevre bırakmak istiyorsa hepimizin bu güne kadar olduğundan daha fazla çevre üzerinde duyarlı olmamız ve sürdürebilirlik ilkesine riayet etmemiz gerekiyor.”

Çevre konusunda Türkiye’de bir ilk olacak şekilde Trabzon’da önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını kaydeden Vali Kızılcık, “Köylerimize kadar giderek oralarda ev ev dolaşıp, eğitim faaliyetlerinde bulunarak derelerimizdeki kirliliği ve dere kenarlarındaki çaput gibi bağlanmış görüntüleri ortadan kaldırmak için projeler hazırladık. Türkiye’de bir ilki başararak, bu güne kadar şu yada bu nedenle derelerimizde yaşan kirliliğin ortadan kaldırılması, en ücra köşedeki atıkların bir tanesinin dahi çevreye zarar vermemesi için ve bunların toplanabilmesi için 1 Milyon TL ayırdık ve şuanda ihalesini yapma safhasındayız” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da hem çevre kirliliğini bertaraf etmek hem de istihdama bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla hazırladıkları projeyi de hayata geçirmek üzere olduklarının altını çizen Vali Kızılcık, “İŞKUR ile yaptığımız protokol çerçevesinde hazırladığımız yaklaşık 500 Bin TL’lik bu proje ile de belirli oranda istihdama katkı sağlayacağız ve Trabzon’umuzu tamamen atıklardan arındıracağız” dedi.

“Trabzon’umuzda etkili ve yetkili kurumlarımız şehrimizin daha yaşanılabilir bir il olabilmesi için ilk adımlarını atmış durumdalar” diyen Vali Kızılcık, “Biz küresel ısınmanın, iklim değişikliğinin acı bir şekilde tecrübe edinerek öğrenildiği dönmemde; turizmin, yayla turizmine, doğa turizmine, tarih ve kültür turizmine kayacağı öngörüsünden hareketle Doğu Karadeniz Bölgemizin eşsiz güzelliklerini, yaylalarını, tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmanın bir zorunluluk olduğunu ve ortaya çıkarılan bu güzelliklerin ülkemizin ve dünyanın, tüm insanlığın hizmetine sunulması gerektiğini düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

 IMG_7863

IMG_7857

IMG_7860

Toplam Okunma Sayısı : 1773

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com