Rehber :
   
Orman Ürünleri
Şangün Orman Ürünleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.04.2010
Aile İçi Şiddetle Mücadele yapılan toplantılarla anlatılıyor.


Aile İçi Şiddetle Mücadele kahvehanelerde yapılan toplantılarla anlatılıyor.
 


       Kadına ve çocuklara yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele konusunda vatandaşları bilgilendirme için başlatılan kahvehane toplantılarını ilki Yalı Mahallesi'nde başlatıldı. Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Ferudun Boz, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyeleri ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısına Yalı Mahallesi sakinleri büyük ilgi gösterdi.

       Sosyal hizmetler İl Müdürlüğü Psikoloji Uzmanı Asuman Çebi ve Trabzon Barosu avukatlarından Işıl Demir Güner Aile İçi Şiddetle Mücadele konusunda katılımcılara yasal mevzuatlar konusunda bilgi verdi.

       Bilgilendirme toplantısında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kadına yönelik aile içi şiddet bilgilendirme toplantısının ilkinin kendi mahallesi olan Yalı Mahallesi'nden başlatıldığını belirterek, "Bu mahallemizde kadınlara ve çocuklara aile içi şiddetin uygulanmadığı bir çocukluk dönemi yaşadık. Burada herkes karşılıklı saygı ve sevgi anlayışı içerisinde hayatlarını sürdürmekte idi. Bugünde bu mahallede aynı anlayışın devam ettiğini düşünmekteyim. Bu toplantılar uygulanan şiddetler konusunda bilgi sahibi olmamızı sağlarken; aynı zamanda bulunduğumuz yerde şiddetin olmaması için hep birlikte mücadele vermemiz gerektiğini öğrenmemiz açısından son derece önemlidir" diye konuştu.

       Kültürümüzde kadının yerinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Bu gerçeği yaşamamız ve bilmemize rağmen zaman zaman bilgisizlikten zaman zamanda bu gerçeği unutmamızdan dolayı kaynaklanan nedenlerle aileler içerisinde istemediğimiz davranışlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu anlamda devletimizin son dönemde uygulamaya koyduğu ve özellikle de kanuni ve hukuki düzenlemeler yaparak toplumdaki huzur, güven ve sevgi ortamının artarak devam etmesi için ortaya koyduğu bazı temel ilkeler var. Bu ilkeler vatandaşlar tarafından uygulandığı takdirde veya vatandaşlar tarafından benimsendiği takdirde bir anlam taşır. Bu nedenle mahalle sakinleriyle toplantılar yaparak bilgilendirme çalışması başlattık. Bu toplantıların çok faydalı olacağına inanmaktayım " şeklinde konuştu

       Programın sonunda Vali kızılcık ve Başkan Gümrükçüoğlu aile içi şiddetin önlenmesi konusunda gösterdikleri hassasiyetlerden dolayı Yalı Mahallesi Muhtarı Sezgin Kara'ya plaket verdi.

Toplam Okunma Sayısı : 1766

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com