Rehber :
   
İnşaat ve Yapı Malzemeleri
Astaş Beton
Ernil Yapı Market
NKY Necdet Kırhan Yazıcı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.04.2010
Vali Kızılcık Atasu Barajı'nda İncelemelerde Bulundu...


Vali Kızılcık Atasu Barajı’nda İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve daire amirleri ile birlikte Atasu Baraj inşaatı ve baraj vadisinde incelemelerde bulundu.

Trabzon’un 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Atasu Barajı’nı incelemek üzere ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Vali Kızılcık, barajın planlandığı gibi şu anda yüzde 80’lik kısmının tamamlanmış durumda olduğunu, Ağustos ayı içinde su tutulmaya başlanacağını ve 2011 yılı başlarında da barajın tamamlanmış olacağını dile getirdi.

Vali Kızılcık şunları söyledi: “Bu proje, Trabzon insanının kaliteli içme suyu ihtiyacının giderilmesinde son derece önemli bir projedir. Bu anlamda hem projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen DSİ çalışanlarına hem de yüklenici firma Cengiz İnşaat’ın çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu projenin devamı enerji anlamında da gelecek. Dünyanın ve ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi enerjidir. Burada tutulacak suyun enerji üretiminde de kullanılması için regülatör inşası planlandı ve onun çalışmaları da yürütülüyor. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda onların inşaatı da tamamlanıp, 130 milyon kilovat saatlik enerji ihtiyacı da karşılanmış olacak.”

Trabzon’un büyükşehir olmayı hak eden bir şehir olduğuna vurgu yapan Vali Dr. Recep Kızılcık, “Aslında bu projemizde büyükşehir olmayı hedefleyen, Trabzon’umuz için çok önemli araçlardan bir tanesidir. Zira buradan gelecek olan içme suyu sadece Trabzon’un merkezinin değil Akçaabat ve Yomra ilçelerinin de içme suyu ihtiyacını karşılayacak” dedi.

“Trabzon’umuzda projeleri planlayıp, programlarken tüm çevreyi ele alacak şekilde planlamaya yapmaya çalışıyoruz” diyen Vali Kızılcık, “Bu projeler hayata geçtiğinde hem Trabzon merkezde hem merkez hinterlantta olan yerlerde vatandaşlarımız aynı standart ve kalitede hizmet alma imkanına kavuşmuş olacaklardır” diye konuştu.

Atasu Barajı’nın bölgeye kazandırılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını dile getiren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi Atasu Barajı’nın bölgemize kazandırılmasından dolayı son derece mutluyuz. Çevre ve Orman Bakanlığı ile çalışmalarında ileri adımlarla bu işi bitirmekte olan DSİ çalışanlarına ve müteahhit firmaya teşekkür ediyoruz. 2013’ler, 2014’lerin bahsedildiği bu projenin 2011 yılında hayata geçebilecek olması haberlerin en mutlu olan yönü” ifadelerini kulandı.

Baraj inşaatı konusunda bilgi aktaran DSİ 22. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ise, gelinen noktada baraj inşaatında içme suyu yönünden yüzde 88 oranında bir fiziksel gerçekleşme sağlandığını, 2009 yılında ayrılan 35 milyon YTL ödenekle dolusavak, gövde, enerji tüneli ve enjeksiyon ünitelerinde çalışmalar yapıldığını ve 2010 yılı ödeneğinin ise 30 milyon TL olduğunu söyledi.

 2010 yılı fiyatlarıyla projenin toplam maliyetinin içme suyu için 358 milyon TL olduğunu belirten Çıtır “Su tutma işleminden sonra enerji tünelinde kalan imalatlarla beraber cebri boru ve iletim hattı imalatları da tamamlanarak 2011 yılı Şubat ayı içerisinde Trabzon şehrine içme suyu verilmesi hedeflenmektedir” dedi.

 IMG_8745

IMG_8747

IMG_8757

IMG_8737

Toplam Okunma Sayısı : 2620

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com