Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.04.2010
Kızılcık Basın Mensuplarıyla Değerlendirme Toplantısında Buluştu


Vali Kızılcık Basın Mensuplarıyla Değerlendirme Toplantısında Bir Araya geldi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, eğitim ve eğitim yatırımları konularında bilgilendirme yapmak amacıyla basın mensuplarıyla bir ayara geldi.

Eğitim ve eğitim yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Kızılcık, yatırımların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi. İlk olarak 2010 yılı ilköğretim yatırım programı bütçesi hakkında bilgi veren Vali Kızılcık, mali yılı ilköğretim yatırım programı bütçesinin 17 milyon 116 bin TL olduğunu belirterek, yeni derslik yapımı için 6 milyon 460 bin TL’nin ön görüldüğünü söyledi.

Geçen yıldan devam eden yatırımlardan 2 milyon 136 bin TL onarımlar için 3 milyon 890 bin TL’de cari giderler için ayrıldığını belirten Vali Kızılcık, 16 derslikli bir ilköğretim okulu yapımı için ise 1 milyon 500 bin TL’nin İstanbul Ticaret Odası tarafından sağlanacağını kaydetti.

Vali Kızılcık, eğitimle ilgili olarak performansları düşük okullarla ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, “Valiliğimizin 2010 yılı ilköğretim yatırım programında, yeni iş olarak 24 derslikli iki ilköğretim okulu, 16 derslikli bir ilköğretim okulu, bir anaokulu olmak üzere 4 okul ve ilköğretim okulu yapmak üzere 2 okul arsası kamulaştırılması planlanmıştır. Sonuç olarak ilköğretim yatırımı olarak 13 okulda 145 derslik yapımı ile 2 okul arsası kamulaştırılması devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yatırımları neticesinde 4 lise, 1 ilköğretim okulu olmak üzere toplam 5 okul, 300 öğrencilik pansiyon binası, 1 spor salonu, 10 daireli öğretmen lojmanı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010 yılı yatırım programına alınmıştır. 2009 yılında toplam 9 okul, 3 spor salonu, 1 halk eğitim merkezi, 1 yemekhane, 1 yurt binasının yapımı devam etmektedir. Bakanlık yatırımı olarak 15 okulda 273 derslik yapımı, 3 yurt binası, 4 spor salonu, 1 halk eğitim merkezi, 1 yemekhane, 10 lojman yapımı devam etmektedir” dedi.

Vali Kızılcık, 2009 yılında SBS – ÖSS sonuçları ile okul performans kriterlerine göre başarısı düşük olan 63 ilköğretim okulu ile 18 ortaöğretim okulunda başarısızlık sebeplerinin tespitiyle ilgili inceleme başlatıldığını belirterek, “11 Nisan 2010 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) Trabzon’dan 19 bin 830 öğrenci başvuracak. Bu öğrencilerimizin 9 bin 243′ü bu yıl okullarımızın 12. sınıfında öğrenim görmekte, 3 bin 24 öğrenci önceki yıllarda mezun olup dershanelere devam etmekte. 7 bin 563 öğrenci ise dershanelere devam etmeyen veya çalışan mezunlarımızdır. Bu öğretim yılı başında SBS – YGS ve LYS ile ilgili performansımızı değerlendirmek ve yükseltmek için 16 -17 Eylül 2009 tarihinde SBS – ÖSS çalıştayı yapıldı. Çalıştay sonuçları değerlendirilerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü çerçeve eylem planı hazırlandı. Bu çerçeve plana dayalı olarak okul eylem planı hazırlandı. Tüm okullar akademik başarılarını analiz ederek üç yıllık hedeflerini belirledi. Tüm okulların, okul öncesi, ders dışı eğitim faaliyetleri ile kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerine yönelik performans değerlendirilmeleri yapıldı ve bu takibin sürekliliği sağlandı. Tüm okulların eylem planlarına yönelik çalışmalarının ilköğretim müfettişleri ile il ilçe milli eğitim yöneticileri tarafından bir denetimi gerçekleştirildi. Mayıs ayı içersinde ikinci denetimleri yapılacaktır. 2009 yılı SBS- ÖSS sonuçları ile okul performans kriterlerine göre başarısı düşük olan 63 ilköğretim okulu ile 18 ortaöğretim okulunda başarısızlık sebeplerinin tespitine yönelik inceleme başlatıldı. Her öğretim yılı başında her kesimin temsil edileceği çalıştayların düzenlenmesine devam edilecektir” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık, Trabzon’a ikinci bir üniversite kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Trabzon’umuzda ikinci bir üniversitenin kazandırılması, kurulması için İl Özel İdaresi olarak, İl Genel Sekreterliği olarak kullandığımız 15 dönümlük arazinin ihalesini gerçekleştirdik. Bu ihaleyi alan Aydın Üniversitesi ile sözleşme imzaladık. Kendileri bizlere 2010-2011eğitim öğretim döneminde Trabzon’umuzda öğrenci alımına başlayacağını ifade ettiler. Yeni eğitim öğretim döneminde Trabzon’umuzda en azından iki üniversitemiz faaliyet gösterecek. Diğer üniversitelerin de Avrasya Üniversitesi ile İpekyolu’nun ve diğer bir üniversitenin daha Trabzon’umuzda kurulma ve faaliyet gösterme çabaları var. Ümit ediyorum ki bunlar da faaliyete geçtiğinde turizm kenti, eğitim kenti, spor kenti hedeflerimize ulaşma konusunda önemli mesafeler kat etmiş oluruz” şeklinde konuştu.

KÖYDES Projesi ile ilgili yolsuz ve susuz köy kalmaması için büyük çaba sarf ettiklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Her yıl KÖYDES adı altında yolsuz ve susuz köyümüzün kalmaması için devletimizin, hükümetimizin il özel idarelerine doğrudan bir proje dahilinde para gönderdiğini biliyoruz. Bu yıl da bu rakam Trabzon’umuza 15 milyon TL olarak gelmiştir, geçtiğimiz yıl 21 milyon TL idi. Bunun sebebi; 2009 yılının son günlerinde daha Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaldırılmadan önce yatırım programına alınan tamamlanamayan yatırımlar vardı, bunların tamamlanması için ekstra para talep etmiştik. Bu çerçevede Trabzon’umuz a ekstra 20 milyon TL gelmişti. Bizim talebimiz 36 milyon TL idi bunlar önceden başlayıp tamamlanamayan yatırımlar içindi. 16’sı bu yılın sonuna doğru gelecek diye ümit ediyorum. Ekstra 20 milyon TL aldığımız ve 16 milyon TL daha alacağımız için bu yıl KÖYDES’e gelen para 46 milyon TL. totalde de artışın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yeni gelen bu parayı özellikle köylerimizdeki grup yollarının asfaltlanması ve susuz olan köyümüz varsa yetersizlik veya noksanlık olan köylerimizde kullanmayı hedeflemekteyiz” dedi.

IMG_8585

IMG_8583

IMG_8580

IMG_8576

Toplam Okunma Sayısı : 1912

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com