Rehber :
   
Organizasyon Şirketleri
ES Davet Organizasyon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.04.2010
Atasu Barajı,2011 yılının şubat ayından itibaren su verecek...


Trabzon'a su müjdesi
 


       Atasu Barajı, 2011 yılının şubat ayından itibaren su vermeye başlayacak.

       Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık ile Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve DSİ Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır, Trabzon'un 2056 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Atasu Barajı inşaatının gelmiş olduğu durumu değerlendirmek ve DSİ yetkilerinden brifing almak için baraj inşaatını yerinde inceldi.

       Yetkililerin sunumda verdikleri bilgiye göre Trabzon un içme suyu projesi için 2010 yılı rakamlarına göre 358 milyon TL'lik bir yatıra ihtiyaç olduğu bunun 316 milyon TL'lik kısmının 2009 yılı sonu itibariyle harcandığını belirttiler.

       2010 yılı ödeneği olarak 30 milyon TL tutarında bir ödeneğin geldiğini belirten yetkililer, bu parayla enerji tünelleri yapımının gerçekleştirileceğini kaydettiler.

       Barajın herhangi bir ödenek sıkıntısının olmadığı ve 2012 yılı sonunda bitirilmesi planlanan inşaatın daha önce tamamlanarak 2011 yılının şubat ayında Trabzon'a su verilebilecek seviyeye geleceği ve Ağustos ayından itibaren su tutulabileceği kaydedildi.

       Vali Kızılcık, Başkan Gümrükçüoğlu, Bölge Müdürü Çıtır sunumun ardından barajın gelmiş olduğu durumun en net olarak görüldüğü seyir tepesine çıkarak yerinde incelediler.

       Atasu baraj inşaatının belirlenen zamandan önce tamamlanarak şehrimize ve bölgemize kazandırılacak olmasından son derece mutlu olduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, " Barajdan 2011 yılı şubat ayından itibaren şehre su verilmeye başlanacak. Kentimizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Atasu barajının paydaşı olarak belediye kendine düşen parayı 30 yıl içersinde taksitler halende geriye ödeyecek. Barajın rezervuar alanı içerisindeki atık su yapımını da DSİ üstlendi. Bu anlamda bizlere her türlü desteği veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere DSİ Bölge müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

       Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise Atasu Barajındaki çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek barajın belirlenen zamandan önce bitirilecek olmasının Trabzon ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1717

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com