Rehber :
   
Hediyelik Eşya ve Oyuncak
Yuma Oyuncak
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.04.2010
İktisat ve Girişimcilik Kulübü düzenlenen kokteylle açıldı...


İktisat ve Girişimcilik Kulübü düzenlenen kokteylle açıldı
 


       Başkan Gümrükçüoğlu, "Sosyal dayanışma ve yardımlaşma sayesinde zorlukları göğüsleyebiliyoruz"

       KTÜ kurulan İktisat ve Girişimcilik Kulübü Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlene kokteylle açıldı. Açılışa Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Köse, Prof. Dr. Orhan Aydın İktisat ve Girişimcilik Kulübü Başkanı Sinan Bayram, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu KTÜ İktisat ve Girişimcilik Kulübü açılış kokteylinde yaptığı konuşmada, iktisat ve girişimciliğin önemine değinerek, AB Ülkelerini Gayri Safi Milli Hasılasının Türkiye'ye oranla çok yüksek olmasına rağmen krize doğru sürüklenmelerinin nedenlerinin çok iyi araştırılması gerektiğini belirterek, "Yunanistan'daki ekonomik kriz hepimizin takibinde olan bir husus. İspanyada kişi başına düşen milli gelir 22 bin dolar olmasına rağmen işsizlik yüzde 19 seviyelerinde. Gıpta ile baktığımız AB ülkelerinin gelirleri bizim iki- üç katımız. Ama yine de krize doğru yuvarlanıyorlar. Türkiye de kişi başına 8-10 bin dolar düşmektedir. Buna rağmen zorlukları göğüslememizin en büyük nedeni biz de insan sevgisi, sosyal dayanışma ve yardımlaşma duygularının en ileri boyutta olmasından kaynaklanmaktadır" şeklinde konuştu.

       Sanayi yatırımları için uygun bir bölge olmasına rağmen Trabzon'a önemli bir sanayi yatırımının yapılmamasından yakınan Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'da yatırıcıların önünü açmak için organize sanayi bölgelerinin kuruldu. Teşvikte bölgesel ve sektörel bazda dördüncü teşvik bölgesindeyiz. Uluslararası Havaalanı, Deniz taşımacılığı için gelişmiş liman, otoyolumuz var. Yatırım için iklim şartları iyi. Deprem bölgesi değil. Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak'ın önderliğinde İstanbul'da işadamlarımızla bir toplantı yaptık. Bütün bunlara rağmen sanayide büyük bir gelişme yok. Şartların bu kadar iyi olmasına rağmen yatırımın olmamasının dünyadaki global ekonomik krizin ülkemize ve bölgemize de yansıması olarak görülebilir" ifadelerine yer verdi.

       Konuşmaların ardından Başkan Gümrükçüoğlu, rektör yardımcıları Köse ve Aydın birlikte İktisat ve Girişimcilik kulübü kuruluşu açılışı nedeniyle hazırlanan pastayı birlikte kestiler.

Toplam Okunma Sayısı : 1435

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com