Rehber :
   
Basın Kuruluşları
Kuzey TV
Aktif Radyo
Taka Gazetesi
İlk Haber Gazetesi
Kuzey Ekspres
Trabzon Tv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.04.2010
Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan TTSO'da


Trabzon’dan komşu ülkelere yönelik uçak bağlantılarının açılması girişimlerini yürüten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Anadolu Jet ile ilk bağlantının Rusya Federasyonu’na yapılmasında önemli bir adım attı.

Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan ve beraberindeki heyet TTSO’nun davetlisi olarak Trabzon’a gelerek oda üyesi seyahat acentelerinin temsilcileri ile görüşmede bulundu.

Toplantının açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un Rusya ile uçak bağlantısının sağlanması için bir süredir yürütülen oda çalışmalarına Anadolu Jet yetkililerinden olumlu yanıt geldiğini aktardı. Detaylı çalışmalarda bulunulması amacıyla Trabzon’a davet edilen Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan’a teşekkür eden başkan Hacısalihoğlu, “Amacımız şehrimizin uçak seferleri ile komşu bağlantılarını oluşturmak ve Trabzon’un ekonomisini canlandırmaktır. Şayet Sochi ile Trabzon arasında uçak bağlantısı sorunu çözebilirsek önemli bir kazanım elde edeceğiz.”dedi.

TTSO toplantı sonunda seyahat acentelerinin görüşü doğrultusunda Anadolu Jet ile ilk etapta Rusya Federasyonu’nun Sochi kentine uçuşların başlatılması için hazırlıkları başladı.

Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan, Türk Hava Yolları (THY) ‘nın 23 Nisan 2008 yılında Anadolu Jet’i bir marka olarak ulaşım sektörüne kazandırdığını anımsattı. Amaçlarının ucuz, ekonomik, maliyet odaklı olabildiğince düşük ücret vermeye çalışarak Anadolu’nun ulaşım hızını artırmak olduğunu bildirdi. Başa baş fiyatlandırmalar ile ulaşım sektöründeki ölçek ekonomisini büyütmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, “ Böylece Türkiye’nin büyümesine ve kalkınmasına ulaşım ile destek vermek istiyoruz.”dedi.

Anadolu’daki 28 noktaya uçuş gerçekleştirildiğini anımsatan Sami Alan, Trabzon Ankara uçuşlarının günde ikiden üç’e çıkarıldığını hedeflerin bu hatta iyi olduğunu söyledi.

Trabzonluların girişimcilik yönünü takdir ettiğini belirten Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan, TTSO’nun daveti üzerine Trabzon’un komşu ülkelere bağlantılarının sağlanmasına katkı verebileceklerini böylece kent ekonomisinin canlanmasında paylarının olmasından mutlu olacaklarını aktardı.
Trabzon’da geceleyen 149 koltuklu Anadolu Jet uçağının arzu edildiğinde Trabzonlular tarafından kullanılabileceğini söyleyen Sami Alan, “ Anadolu Jet ailesi olarak bizde Trabzon ekonomisine katkı vermek istiyoruz. TTSO’nun talebini olumlu karşıladık. Bu ön görüşmemizin ardından ortak çalışma koşullarımızı daha da netleştireceğiz. Öncelikli olarak Trabzon’dan 1.5-2 saatlik mesafede istediğiniz noktaya uçuş gerçekleştirebiliriz. Anadolu Jet olarak biz bu çalışmada üzerimize düşen çalışmaları yapmaya hazırız.”şeklinde konuştu.

Trabzon-Sochi arasında mesafenin çok kısa olmasının büyük avantaj olduğunu belirten Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan,” Biz kurum olarak değişken maliyetlerimizi sizden talep edebiliriz. Ortalama Sochi için 149 koltuklu uçuşumuzda çift yön maliyetimiz ortalama olarak 8 -10 bin euro arasında olabilir. Bu hatta yüzde 70 yolcu doluluğunu sağladığımız takdirde Carter uçuşları yapabiliriz.”dedi.

Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan,  Trabzon’dan Sochi uçuşları yanında farklı notlara da istendiğinde uçuş gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Yaz aylarında Antalya, Bodrum gibi merkez iller ile Trabzon arasında yine gece olmak kaydıyla karşılıklı uçuşları Trabzonluların istediği doğrultusunda gerçekleştirebileceklerini aktardı.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 1976

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com