Rehber :
   
Bayan Kuaförleri
Kuaför Emine
Kuaför Günay
Kuaför Esra
.Kuaför Rıza
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.04.2010
'Geleneksel Tarih Sohbetleri' Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde yapıldı.


Tarihe Işık Saçan Konferans
 


       Trabzon Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Geleneksel Tarih Sohbetleri" panellerinin beşincisi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde yapıldı. "Ermeni Meselesi ve Soykırım Yalanı" konulu panele Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

       Ermeni soykırımı yalanının tarihsel sürecinin konuşulduğu panele Prof. Dr. Hikmet Özksüz, Prof. Dr. Mesut Çapa ve Doç. Dr. Necmettin Alkan konuşmacı olarak katıldı.

   

       Paneldeki konuşmasında çok önemli noktalara vurgu yapan Prof. Dr. Hikmet Öksüz Ermeni soykırımının tamamen bir yalandan ibaret olduğunu belirterek, "Aslında 1915'te çıkartılan "Sevk ve İskan Kanunu" çerçevesinde savaşa yakın olan bölgelerden, savaşın olmadığı fakat yine Osmanlı Devleti'nin egemenliğinde bulunan yerlere Ermeni vatandaşların nakli hadisesi Ermenilerin can güvenliğini sağlama projesiydi. Devletin savaşta olduğu bir dönemde Ermenilerin isyan edip devletine kast ettikleri ve düne kadar komşu olarak yan yana yaşadıkları insanları boğazlamaya çalıştıkları bir dönemde Anadolu Türkleri ellerine silahlarını alıp devletine ve milletine kast etmiş bu unsurları ihanetlerinden ötürü cezalandırmaya kalkmış olsalardı olacak olan şey işte bu gün maksatlı olarak iddia edilen noktadır. Ermenilerin imha edilmesi asıl o zaman olabilirdi. Ama devlet kendi halkının din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın bu kargaşayı meydana getirmemek için radikal bir yöntemle hukuk kuralları içerisinde bir yöntem uyguladı.Yani iddia edildiği gibi Ermeniler soykırıma uğramamış, bilakis devlet tarafından korunmuştur" diye konuştu.

   

       Panel sonunda konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan Geleneksel Tarih Sohbetleri'nin beşincisini gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu duyduğunu belirterek, "Trabzon Belediyesi olarak tarih sohbetlerinin yanında sağlık panellerini de başlatmış bulunmaktayız. Yine 27 Mayıs tarihinde "Necip Fazıl" konulu Geleneksel Tarih Sohbetleri'nin altıncısını gerçekleştireceğiz. Bu konferansı gerçekleştiren değerli hocalarımız Sayın Prof. Dr. Hikmet Özksüz, Sayın Prof. Dr. Mesut Çapa ve Sayın Doç. Dr. Necmettin Alkan hocalarıma teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

       Panelin sonunda konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Toplam Okunma Sayısı : 2390

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com