Rehber :
   
Uzungöl Tesisleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.04.2010
TTSO Acaristan Arbitraj Kurulu'na bir uzman tayin edecek


TTSO’nun kardeş odası Acaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Gabaidze ve Başkan Yardımcısı Djumber Tugushı ile yapılan toplantıda da ortak çalışmalar değerlendirildi.

Acaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Gabaidze, kendi odalarının kurumsal gelişimini sağlanması konusunda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan destek istedi. Gabaidze, Acaristan’da 10 bin şirket bulunmasına rağmen odaya kayıtlı 150 üyelerinin bulunduğunu anımsattı. Odanın Sovyetler Birliği dönemine uzanan geçmişi olmasına rağmen, zorunlu üyelik bulunmadığı için oda üye sayılarının az olduğunu, bununda çalışmaları olumsuz etkilediğinden yakındı.

ACARİSTAN TSO, TRABZON TSO’DAN KURUMSAL DESTEK İSTEDİ

Acaristan Ticaret ve Sanayi Odası’nın geliştirilmesi konusunda, kardeş oda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğine ve tecrübelerine ihtiyaç olduğunu belirten Gabaidze, “Gürcistan’da Batum TSO en eski odalardandır. Odamız devlet tarafından finanse edilmiyor. Kayıtlı oda üyelerimiz belirli bir para ödüyor. Gelirimizi ürünlerin kayıtlı olup olmadığını tespitten sağlıyoruz. Birde sergi ve fuarlardan gelir elde ediyoruz. Bizde Türkiye’deki gibi güçlü bir TSO olmak istiyoruz. Bunun için kardeş odamız TTSO’nun katkısını bekliyoruz.”diye konuştu.

ARBİTRAJ KURULU’NA TRABZON’DAN BİR ÜYE İSTENDİ

Acaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Gabaidze, oda bünyesinde arbitraj kurulu oluşturduklarını, bu kurula Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir uzman üyenin katılmasını istedi. Acaristan’da bir Türk İş Adamları Derneği kurma çalışmalarının sürdüğünü anımsatarak, Trabzon ve Acaralı iş adamlarının işbirliklerini desteklemeyi arzuladıklarını bildirdi.

TTSO’YA TEMSİLCİLİK OFİSİ AÇMASI İÇİN YER TAHSİSİ

Başkan Giorgi Gabaidze, Acaristan Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde, TTSO’nun bir ofis kurması için hazır olduklarını belirterek, “Odamız bünyesinde TTSO’nun bir temsilliliğinin açılmasını istiyoruz. Bunun için odamız binasında TTSO’ya yer vermeye hazırız. Ne zaman isterseniz temsilci ve ofisi açabiliriz.” diye konuştu.

ARBİTRAJ KURULUNU ÖNEMSİYORUZ, DEGERLENDİRECEĞİZ

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Acaristan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oluşturulan Arbitraj Kurulu’nun önemli olduğunu ifade ederek, “ Özellikle ticaret hukuku oturmayan ülkelerde arbitraj kurulunun oluşturulması çok önemsiyoruz. Zaman zaman iki ülke arasında işadamlarının ortak işbirliklerinden sorunlar çıkabiliyor. Bize de aksediyor. Bu kurul aracılığı ile sorunlara çözüm sağlamak önemlidir. Acaristan TSO’nun Arbitraj Kurulu’na odamız tarafından da bir uzman üyenin katılması talebinizi memnunlukla karşılıyoruz. En kısa sürede bu üyeyi yönetim kurulu toplantımızda görüşerek belirleyeceğiz.” dedi.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: KARDEŞ ODAMIZ ACARİSTAN TSO’NUN GELİŞMESİNE DESTEK VERECEĞİZ

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Acaristan Ticaret ve Sanayi Odası’nın gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.” Acaristan TSO bizim kardeş odamızdır.  Hiçbir şeyden çekinmeyin. Sizin oda olarak gelişmeniz iki ülke arasında iş adamları arasında işbirliğin geliştirilmesine olumlu katkı verecektir.”şeklinde konuştu.

ACARİSTANLI ŞİRKETLERİN ULASLARARASI İŞBİRLİĞİ AĞ PROJESİNE KATILMAYA DAVET EDİLDİ

TTSO’nun Uluslararası İşbirliği Ağı Projesi kapsamında, Acaristan TSO’nun da dahil edilebileceğini aktaran Başkan Hacısalihoğlu, “ Oda üyelerinizin adreslerini, bölgenizde bulunan işletmelerde dahil olmak üzere bu ağ içersinde yer almasını sağlayabiliriz.”dedi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO’nun komşu ülkelerde kardeş oda bünyelerinde temsilcilikler açtığını kaydederek, “ Kardeş odamız Acaristan TSO’da da TTSO’nun bir temsilcisinin bulunmasından da mutluluk duyarız. Burada yapılacak olan işadamlarımız arasında işbirliğini kardeş odalar olarak karşılıklı geliştirmeye çalışmaktır. Bizler oda olarak özel sektörün temsilcileriyiz. Devletlerin kalkınması ve gelişmesi için vergiler ödemekteyiz. İşbirliğimiz bu açıdan çok daha geliştirilerek içinde bulunduğumuz toplumların ekonomik kalkınma ve gelişmelerine sağladığımız katkıyı artırmalıyız.”diye konuştu.

TÜRK İŞ ADAMLARINA OTURMA İZNİ KONUSUNDA DESTEKDE BULUNUN

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Gürcistan’da faaliyette bulunan Türk iş adamlarının, oturma izinleri konusunda yaşadığı sorunlara Acaristan Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek olmalarını istedi. “ Biliyorsunuz ki Gürcistan’da bulunan Türk iş adamları bir anlamda sizinde birer üyeniz sayılır. Oturma izinleri konusunda bu iş adamlarımızın sorunlara yardımcı olmanızı bekliyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

ALİ OSMAN ULUSOY: ACARİSTAN HIZLI GELİŞİYOR.. İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA ÇOK ARTIRMAMIZ LAZIM

Toplantıda konuşan TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ise Acaristan’ın kısa sürede büyük bir gelişme hızı kaydettiğini belirterek gerek Türkiye’de gerekse Acaristan’da odaların görevinin iki ülke arasındaki işbirliklerinin artırılmasını katkı vermek olduğunu bildirdi.

Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Acaristan TSO’nun gelişmesi gerektiğini, bu gelişmenin Gürcistan’da artan yatırımlar ile olacağını ifade ederek, “İlişkilerimizi daha çok artırmamız lazım. Şu anda odalarımızın çalışma düzenleri farklıdır. Ama bu fark zamanla kapanacağına inanıyorum. Trabzon ve Acaristan işbirliği ile burada daha verimli iş alanları ve yatırımlar ortaya çıkarılabilir.”diye konuştu.

Toplantının sonunda, Ulusoy ve Hacısalihoğlu, ziyaretin anısına Acaristan TSO Başkanı Giorgi Gabaidze ve Yardımcısı Djumber Tugushı’ye plaket sundu.  Toplantıya Gürcistan’ın Acaristan Özerk Cumhuriyeti Türkiye Turizm ve Ticaret Temsilcisi Osman Çalışkan’da katıldı.

 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2133

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com