Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.04.2010
Müze Kart alanların sayısının 1 milyon 300 bine çıktığını açıkladı


 Müze Kart'a zam yok

Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) Müdürü Tolga Tuyluoğlu, Müze Kart alanların sayısının 1 milyon 300 bine çıktığını açıkladı. Tuyluoğlu, Müze Kart’a bu yıl da zam yapılmayacağını ve kartların 20 TL’den satılmaya devam edeceğini bildirdi.

Topkapı Sarayı’ndaki müze mağazasının açılışında basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Tuyluoğlu, Müze Kart uygulamasına olan ilginin giderek arttığını vurgulayarak, Müze Kart alanların sayısının mart ayı itibariyle 1 milyon 300 bin kişiye ulaştığını kaydetti.

Tuyluoğlu, “Bu sene fiyat değişikliği düşünmüyoruz. Zaten zam yapacağımız zaman önceden haber veriyoruz. Müze Kart uygulamasından son derece memnunuz. Böylece ziyaret sayısı düşük olan Türk vatandaşları daha çok müzeye gidiyorlar. Bizim müze ve ören yerlerinin sosyal yerler haline gelmesi gibi bir amacımız vardı. Yani insanların müzelere sadece eserleri görmek için değil, kahve içmek, kitap okumak için de gelsin istiyoruz. Dolayısıyla Müze Kart ona da yaradı. Bir daha bilet almıyor insanlar.” dedi.

Bakanlık mağazacılıktan çekildi

DÖSİMM Müdürü Tuyluoğlu, Bakanlığın müze mağazaları konusunda temel sıkıntısının bakanlığı iyi temsil etmeyen mağazaların varlığı olduğunu dile getirerek, mağazaların Bilintur'a devrinden sonraki süreci de  şöyle değerlendirdi: “Biz bakanlık olarak işletmecilikten çekiliyoruz. Müze satış yerlerinin dışında da çok sayıda mağazamız vardı, onları da azalttık. Kendi mağazalarımızı el sanatları ve kitap olarak sınırladık. Kitaplarımızı artık özel sektör dağıtıyor. Artık her ilde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kitaplarını dağıtan kitapçı var artık.”

Kaynak: Turizmhabercisi

Toplam Okunma Sayısı : 1830

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com