Rehber :
   
Mobilya Mağazaları
Burak Mobilya
Mürtezaoğlu Mobilya
Efendi Mobilya
Gorz Mobilya & Pekerler Mobilya
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.04.2010
Vali Kızılcık Sürmene'de İncelemelerde Bulundu...


Vali Kızılcık Sürmene’de İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Butik Tarım Projeleri”, “Okulda Ailede Sokakta Şiddetle Mücadele Projesi” ve “Risk Altındaki Çocukları Destekleme Projesi” kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Sürmene ilçesini ziyaret etti.  

            İlçeye gidişinde Vali Kızılcık’ı Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Belediye Başkanı Fikri Usta, daire amirleri ve vatandaşlar karşıladı. İlk olarak ilçe kaymakamlığını ziyaret eden Vali Kızılcık, Kaymakam Özarslan’dan ilçe hakkında brifing aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Kızılcık, Sürmene Kaymakamlığı’nca yürütülen “Butik Tarım Projeleri”, “Okulda Ailede Sokakta Şiddetle Mücadele Projesi” ve “Risk Altındaki Çocukları Destekleme Projesi”  kapsamında yapılan çalışmaları inceledi.  

            Trabzon merkezde ve ilçelerinde yürütülen projeleri görmek için zaman zaman ziyaretlerde bulunduğunu belirten Vali Kızılcık, “Kaymakamlığımızın önderliğinde Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde gitar ve bağlama kurslarına devam eden çocuklarımıza 76 adet gitar ve bağlama dağıttık. Gördük ki; çocuklarımıza imkan verildiğinde onlar her türlü sanatı icra edebilecek, her türlü müzik enstrümanlarını çalıp, bu ülkede, modernleşen dünyamızda, sevgi ortamının, barış ortamının hakim olabilmesi için gerekli ortamı ve gerekli çalışmaları gerçekleştirebiliyorlar” dedi.

            “Geleceğimiz olan bu yavrularımıza erkek-kız ayrımı gözetmeden, bu fırsatı, bu eşitliği sağladığımızda bu çocuklarımızın yapamayacağı, üstesinden gelemeyeceği hiç ama hiçbir iş yoktur” diyen Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

            “Bu işler gönül işidir. Çocuklarımızın iyi yetişmesi, başta devletimiz olmak üzere hepimizin geleceği anlamında son derece önemlidir. Burada Kaymakamlık, Belediye ve diğer kuruluşların çok iyi bir çalışma ortamı olduğunu ve bununda meyvelerini gördüğümüzü çok rahatlıkla söyleyebilirim. Okullardaki şiddet ortamının ortadan kaldırılması için bu tür organizasyonların son derece önemli ve gerekli olduğunu biliyoruz.”

            Daha sonra Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü desteğiyle kurulan iş yerlerini gezen Vali Kızılcık, “Bu projeler kapsamında kadınlarımızın iş hayatına katılması, kendi ayakları üzerinde durabilmesi için açılan iş yerlerini gezdik. Memnuniyetle ifade ediyorum ki orada da önemli gelişmeler var, başarılar var.” Şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Sürmene’de yapımı süren Çamburnu Tersanesi konusunda da bilgi aktaran Vali Kızılcık, “Sürmene ilçemizin ve Trabzon ilimizin çok önemli projelerinden bir tanesi olan tersane inşaatı, 5 bin insanımızın istihdam edileceği, sadece Trabzon’un değil ülkemizin yüz akı projelerden biridir. Gelişmeleri değerlendirdik. Orada da 2 parselin tahsisi yapılmış durumda, bir tanesi şuanda tahsis aşamasında. Tahsis edilenlerinde biran önce bürokratik işlemlerinin tamamlanıp vatandaşlarımızın istihdam edilebilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını talep ettik” ifadelerini kullandı.

Sürmene’nin geçmişine, kültürüne ve modernliğine yaraşır projelerin hayata geçirildiğini dile getiren Vali Kızılcık, Sürmene’nin değerlerini bıçak, pide ve gemi maketlerini öne çıkaracak turizme yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Daha sonra Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Vali Kızılcık Başkan Fikri Usta’dan ilçenin sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Kızılcık, belediye tarafından yürütülen sahil düzenlemesi projesinin çok önemli bir proje olduğunu ve proje tamamlandığında gençlerin, vatandaşları hem spor yapabileceği hem de yaz günlerinde rahat vakit geçirebilecekleri bir alan oluşmasının çok güzel olacağını kaydetti.

            2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na değinen Vali Dr. Recep Kızılcık, “İlimizde yapılacak olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları ilimiz, bölgemiz ve bölgemiz için çok önemli bir fırsattır. Bu olimpiyatlarda hem ilimizi en iyi şekilde tanıtmak hem de sportif anlamda başarı yakalayabilmek için gençlerimizin hazır hale getirilmesi gerekiyor. Yetenekli gençlerimizin araştırılıp bulunmasını için özellikle ilçelerimizde titiz bir çalışma yapılmasını istiyorum” dedi.  

            Daha sonra esnafı ziyaret edip, vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Kızılcık, ilçeden ayrıldı.

 IMG_9546

IMG_9524

IMG_9559

IMG_9641

IMG_9615

IMG_9606

IMG_9587

IMG_9636

IMG_9596

IMG_9647

Toplam Okunma Sayısı : 1728

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com