Rehber :
   
Web Siteleri
Bölgesel Web Siteleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.04.2010
Vali Kızılcık'tan Geleceğin Yöneticilerine Öğütler...


Vali Kızılcık’tan Geleceğin Yöneticilerine Öğütler

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, öğrencilere “Yerel Yönetimlerle İlgili Son Gelişmeler” konusunda bilgilerini ve tecrübelerini aktardı.

 Vali Kızılcık’ı üniversiteye girişinde KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Aydın, Prof. Dr. Selahattin Köse ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Yazıcı karşıladı.

KTÜ Maliye Kulübü ve Prof. Dr. Ahmet Ulusoy’un organizasyonu ile gerçekleştirilen “Yerel Yönetimlerle İlgili Son Gelişmeler” konulu seminerde konuşan Vali Kızılcık, İl özel idareleri, belediyeler, köy yönetimleri, yerel yönetim birlikleri ve yerelleşmedeki reformlar hakkında öğrencilere bilgiler aktardı.

 Geleceğin idarecisi olacak gençlere öğütler veren Vali Kızılcık, sorunları, sorunları yaşayanlara en yakın hizmet birimlerinin çözmesi gerektiğinin altını çizerek, değişen ve gelişen taleplere yerel yönetimlerin daha etkin ve daha ucuz cevap vermesi için projeler geliştirmesi gerektiğini söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yerelde yöneticiye vermiş olduğunuz yetkiyi fazlalaştırmak yetmez. Aynı paralelde kaynakları ve imkanları da arttırmak lazım ki hizmet ilerlesin. Yerel yönetimlerin ana mantığı halka, bireye hizmet ve onun mutluluğu olmalıdır.”

 Söyleşinin doğum gününe denk gelmesinin kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, “Sizler gibi pırıl pırıl gençlerle doğum günümde söyleşide bulunmak benim için ayrı bir mutluluk oldu. İnanıyorum ki ülkemizin gelecekteki başarılı yöneticileri sizlerin arasından çıkacaktır” şeklinde konuştu.

 Vali Kızılcık, söyleşinin ardından Maliye Kulübü öğrencileriyle yemek yedi.

IMG_9487

IMG_9479

IMG_9494

Toplam Okunma Sayısı : 1873

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com