Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.05.2010
Rauf Denktaş; TÜRKİYE KIBRISTAN ÇEKİLİRSE AÇIK DENİZLERE KAPANIR.


KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, TTSO heyetini kabul etti. Kıbrıs meselesinin sembolü Denktaş, TTSO heyetine oldukça sıcak bir karşılamada bulunurken, geçmişe, bugüne ve geleceğe ışık tutan açıklamalarda bulundu. TTSO heyeti, Girne’deki Karaoğlanoğlu şehitliğinide ziyaret etti.

Denktaş’ın kabulünde konuşan TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, “Sizin mücadeleniz ile Kıbrıs bugünlere gelmiştir.”dedi. Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da,”Kıbrıs’taki kararlı tutumun devam etmesini, taviz verilmemesini.”diledi.  İlerlemiş yaşına rağmen, Kıbrıs konusunda gençleri bilgilendirmeye devam eden Rauf Denktaş’a Ali Osman Ulusoy ve M.Suat Hacısalihoğlu, ziyaretin anısına oda plaketi sundu. Ardından Karadeniz’e davet edilen Denktaş, “Karadeniz’in yeşilliğini unutamıyorum” diye konuştu. TTSO heyetinde bulunan Meclis Başkanlık divanı, yönetim kurulu üyeleri ve işadamı Sefer Ulusoy ile yakından ilgilendi. Kıbrıs’a verilen desteğin devamını istedi.


YENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NA DENKTAŞ’TAN ÖĞÜTLER

Cumhurbaşkanlığına yeni seçilen Derviş Eroğlu ile görüştüğünü, başarı dilediğini ve bazı önerilerde bulunduğunu anımsattı. Denktaş, Eroğlu’na Talat bey ile bir araya gelerek Rum tarafı ile görüşmelerde ne yaptığını, nelerde anlaşıp anlaşamadığını öğrenmesini söylediğini bildirdi. Ardından, Eroğlu’nun Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas ile görüşmelerde, Talat bey ile nerelerde anlaştıkları sorarak müzakerelere devam etmesi gerektiğini ifade etti.

1 MAYISTA, “ İŞGALE SON !” PANKARTININ ARDINDAN, TALAT ESKİ BİR CUMHURBAŞKANI OLARAK YÜRÜMEMELİYDİ

KKTC’deki 1 Mayıs yürüyüşünde, “İşgale son!” diye bir pankartın arkasında Mehmet Ali Talat olarak, eski bir Cumhurbaşkanı olarak yürümesi kabul edilemeyeceği değerlendirmesinde bulunan Denktaş, “ Hiç değilse görünme. Kıbrıs’ı önemsemeyen Büyük basın bunu görmek istemedi.” dedi.

DENKTAŞ, TÜRKİYE TAM ÜYE OLMADAN KKTC’NİN AB’YE GİRMESİ TEHLİKEDİR

Türkiye’deki üniversitelerdeki konuşmalarında sürekli gençler tarafından kendisine, “ Kıbrıslı Türklerin Türkiye’yi istemediği” şeklinde bir soru yöneltildiğine değinen Rauf Denktaş, “ Garanti anlaşması bizim işimiz değil. Türkiye’nin işi. Türkiye, AB’ye girmeden KKTC’nin AB’ye üye olması tehlikelidir. Böyle bir durumda, AB’ye üye bir ülkede garantör uygulamasının kalkması istenecektir. Türk askeri’nin adadan uzaklaştırılması istenecektir.” uyarılırında bulundu.

DENKTAŞ: KKTC’Yİ BEN KURMADIM, ŞEHİT OLANLAR KURDU

Rauf Denktaş, “Bana, (şu yaşa gelmişsin, nedir hala oturmamışsın, susmamışsın) deniyor. Bize güvenen ya şehit olmuştur. Ya da ölmüştür. Rumlara karşı bu devleti ben kurmadım. Şehit olanlar kurdu.”dedi.

FAHRİ KORUTÜRK’ÜN ÜNLÜ SÖZÜ HALA GEÇERLİ:  TÜRKİYE KIBRIS’TAN ÇEKİLİRSE AÇIK DENİZLERE KAPANIR

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Atatürk’ün Türkiye’yi gençliğe emanet ettiğini, sahip olmadığına işaret ederek, “ Gençler sahip değildir. Çünkü sahip şehitlerdir.”diye konuştu.

Sözlerine, “Etinizden budunuzdan kesip bize yedirdiniz.”şeklinde devam eden Denktaş, “  Yıllar önce Türkiye Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk bana bir sözü var. Demişti ki, (Kıbrıs’tan Türkiye’nin elini ayağını çekemeyiz. Çekersek Türkiye açık denizlere kapanır.) Evet,  bu söz her zaman geçerlidir.” şeklinde konuşarak Kıbrıs’ın önemini izah etti.

TÜRKİYE’NİN AB Mİ, KIBRIS MI, TERCİHİNDE BIRAKMAK İSTİYORLAR.

Denktaş, Türk hükümetinin son yaptığı açıklamanın kendilerini rahatlattığını ifade ederek şöyle konuştu: “ AB ‘ye tam üyelik mi? Kıbrıs mı? Bu iki tercihten Türkiye Kıbrıs’ı tercih etti. Bu bizi fevkalede memnun etmiş, rahatlaşmıştır. Kıbrıs meselesini AB,  Türkiye’ye karşı koz olarak kullanıyor.   Ya tanı Rum’u ya da unut Kıbrıs’ı. KKTC’yi AB’ye almak istiyorlar. Hayır diyorum. Neye hayır diyorum. Teslim olmaya hayır. Türkiye’nin tam üye olmadığı bir yere hayır diyorum.1963’den 2010’a geldik. Bundan sonrada teslim olmayacağız.”

 
 
 
 
 
 

 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2342

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com