Rehber :
   
Dernekler
gulnet
Trabzon Liselerinden Y.K.D.D.V.
Trabzon SİAD
KARGİD
Trabzonspor
Trabzonsporlu Profesyonel FD
Trabzon BİLSEM
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.05.2010
Başkan Gümrükçüoğlu, "Muhtarlarımız bu kentin nabzıdırlar"


Başkan Gümrükçüoğlu,
"Muhtarlarımız bu kentin nabzıdırlar"
 


       Başkan Gümrükçüoğlu mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi 'Hepimiz Trabzon'a olan borcumuzu ödemek için görevdeyiz' dedi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu belediye sınırları içerisinde bulunan 42 mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya gelerek sorun ve isteklerini dinledi.

       Şa'Şaa Resteurant'ta düzenlenen toplantıya Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları Osman Necip Sevinç, Ergin Aydın, Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya, mahalle muhtarları, gazeteciler ve birim müdürleri katıldı. Toplantıya katılan muhtarlara belediyenin temizlik konusunda yaptığı ve yapacağı çalışmaları içeren bir anket formu verilerek görüş ve önerileri alındı.

       Başkan Gümrükçüoğlu muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada muhtarların mahallelerinin temsilcileri olduklarını dolayısıyla da mahallelerin ve kentin nabzını en iyi onların tuttuklarını belirterek, " Muhtarlarımız mahallerinin sahibidir. Şehrimizin nabzı olan muhtarlarımızla her ay bir araya gelerek yapılan ve yapılacak çalışmaları birlikte değerlendiriyoruz. Hepimiz bu şehre hizmet etmek için omuz omuza, kol kola çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhtarlarımız bizim için çok kıymetli. Önerileri ve öngörüleri yanında tenkitleri de kıymetli. Muhtarlarımız halkımızın temsilcisidirler. Bizlerde muhtarlarımızın emrindeyiz, dolayısıyla da halkın emrinde oluyoruz" diye konuştu.

       Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon'un tümüne en iyi hizmeti vermek için çalışmalarını gece gündüz sürdürdüklerini belirterek, "Ben bu şehrin tümüne hizmet etmek, bu kadim şehre, doğduğum büyüdüğüm şehre borcumu ödemek istiyorum. Trabzon'un yetiştirdiği birisi olarak borcumu ödemek istiyorum. Başka hiçbir gayem yok. Amacımız Trabzon'u hak ettiği yere getirmektir" şeklinde konuştu.

       Toplantıda söz alan Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç Trabzon'u Türkiye'nin en temiz ili yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Kenti ileriye taşımak için yapımına devam ettiğimiz büyük projelerin yanında hiç ihmal edilemeyecek konuların başında yol, su ve kentin temizliği gelmektedir. Türkiye'nin en temiz ili olmak için çalışmalarımızı muhtarlarımızla birlikte sürdürüyoruz. Muhtarlarımıza dağıttığımız anket formunda onların temizlikle ilgili alacağımız görüş ve önerileri bizim çalışmalarımıza ışık tutacak. Çöp toplama sisteminde modern ve çağdaş bir sistem olan yer altı konteynır sistemine geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 metre küp kapasiteli çöp toplama konteynırların yer altına alarak çevre kirliliği çok daha aza indirgeyeceğiz. Böylece her gün çöp toplama yerine 2 veya 3 günde bir toplama sistemini hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu.

       Trabzon Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya, yapılan bu toplantıları kente daha iyi hizmet götürülmesi anlamında önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu toplantıların sık sık yapılmasını son derece önemli. Mahallelerimizin temizlikle ilgili şu anda en büyük sorunu çöp toplama sistemidir. Konteynırlar kaldırılınca yere bırakılan çöpler sızıntı ve sokak hayvanlarının karıştırması nedeniyle çevre kirliliğine ve kokuya sebebiyet vermektedir. Bu sorunun çözülmesi noktasında gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Muhtarların görüş, öneri ve düşüncelerine her zaman değer vererek onlarla toplantılar yapan Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

       Daha sonra muhtarlar tek tek söz alarak istek görüş ve önerilerini iletti.

       Toplantı günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

Toplam Okunma Sayısı : 1580

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com