Rehber :
   
Belediyeler
Trabzon Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.05.2010
TTSO Sochi Limanının kapatılmamasını talep etti...


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) , Sochi Limanının 2014 Kış Olimpiyatları öncesinde kapatılması halinde Türkiye’nin ekonomik kayba uğrayacağını içeren yazıyı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ileterek Rusya Başkanı Dmitri Medvedev’den  Sochi Limanının açık tutulması konusunda talepte bulunması istedi.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Yarın (12 Mayıs2010) tarihinde Ankara’ya giderek, Türkiye –Rusya  iş adamları forumuna da katılacak. Sochi limanının açık kalması konusunda TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan da destek istendi.

Medvedev’in Türkiye ziyaretinde Karadeniz’in Rusya tarafına lojistik merkez yapılması projesinin de görüşüleceği belirtildi.

RUSYA DEVLET BAŞKANI MEDVEDEV İLE ERDOĞAN BULUŞMASINDA TRABZON GÜNDEMDE

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, iki günlük resmi bir ziyaret için bugün Türkiye'ye geliyor. Medvedev'in ziyaretinde Türkiye ve Rusya arasında görüşülecek konular Trabzon’u yakından ilgilendiriyor. TTSO, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Rusya Federasyonu Başkanı Dmitri Medvedev ile yapacağı görüşmede Sochi Limanı’nın 2014 Kış Olimpiyatlarına kadar açık tutulması konusunda yazılı bilgilendirmede bulundu.

TTSO: SOCHİ LİMANI KAPATILIRSA TİCARET SEKTEYE UĞRAR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, tarafından bugün Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a iletilen yazıda,  Sochi Limanının kapatılmasının gündemde olduğu, bu durumun Trabzon- Sochi arasında ekonomik, ticaret ve sosyal ilişkileri sekteye uğratacağı belirtildi.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Sochi limanının açık tutulması için başbakan Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Medvedev’ten talepte bulunmasını önerdiği yazıda şöyle denildi: “Bu limanın 2014 kış olimpiyatlarına kadar açık tutulması için Rusya Devlet Başkanı Sayın Medvedev ile yapacağınız görüşmede gündeme getirilerek çözüm sağlanması konusunda yardımlarınızı arz ediyoruz.”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ gönderdiği ile yazı şöyle:

“Trabzon ile Rusya Federasyonu’nun Sochi kenti arasında sınır kapılarının açılmasından beri devam eden büyük sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkiler bulunmaktadır.

Rusya Federasyonunun Sochi Limanı’nın 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren TIR ve kamyon taşıyan gemilere kapatılacağı ilgili makamlarca odamıza bildirilmiştir. Trabzon Limanı’ndan Sochi Limanı’na giden bu gemiler aynı zamanda yolcuda taşımaktadırlar.

Gelinen bu aşamada Trabzon ile Rusya Federasyonu arasında her türlü faaliyetlerimizi yürütebileceğimiz Tuapse Limanı’nda alt yapı noksanlıkları vardır. Gelincik Limanı ise kapasite olarak uygun değildir. Yeni yapılmakta olan Adler Limanı ise henüz tamamlanmamıştır.

2014 kış olimpiyatları için Türkiye’den gidecek olan her türlü malzeme nakli içinde Trabzon-Sochi hattının maliyet düşürücü özelliği bulunmaktadır. Diğer taraftan Trabzon-Sochi hattı iki ülke arasında sosyal ve kültürel ilişkileri geliştiren bir kapı durumundadır.

Sochi Limanı’nın TIR, kamyon ve yolcu taşıyan gemilere kapatılması Trabzon Limanı’nın sonu demek olacağından Trabzon ekonomisi içinde çok büyük bir kayba neden olacaktır.

Onun için bu limanın 2014 kış olimpiyatlarına kadar açık tutulması için Rusya Devlet Başkanı Sayın Medvedev ile yapacağınız görüşmede gündeme getirilerek çözüm sağlanması konusunda yardımlarınızı arz ediyoruz.”

TOBB BAŞKANI RIFAT HİSARCIKLIOĞLU’NDAN DA DESTEK İSTENDİ

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na da yaptığı bilgilendirmede Sochi limanının Rusya federasyonu tarafından 2014 kış olimpiyatları öncesinde kapatılmaması gerektiği iletildi.

BAŞKAN M.SUAT HACISALİHOĞLU ANKARA’DA ERDOĞAN-MEVVEDEV’İNDE KATILACAĞI TÜRK-RUS İŞ ADAMLARI TOPLANTISINA DAVET EDİLDİ.

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) organize edeceği Rus-Türk İş Forumu'nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) , Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)  ve diğer iş dünyası temsilcileri Rus işadamları ile bir araya gelecek.

KARADENİZ’İN RUSYA KIYISINDA LOJİSTİK TÜRK MERKEZİ YAPIMI DA GÖRÜŞÜLECEK

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Türk-Rus İş adamları toplantısına katılarak iki ülke arasında iş birliğinin artırılmasında yeni çalışmalar gündeme getirilecek. İki ülke arasında 23 milyar dolarlık ticaret hacminin 2015'e kadar 60 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Bu ticaret hacminin yakalanması için de iki ülke arasında yeni projelerde öngörüldü. Bu projeler arasında Trabzon’un fikir önderliğini yürütmüş olduğu, Karadeniz’in Rusya Federasyonu kıyısına lojistik merkez projesi de görüşülerek karara bağlanması bekleniyor. Liderler arasında ki görüşme öncesinde Türk ve Rus yetkililer Trabzon ve Mersin bölgelerinde lojistik merkez incelemesinde bulunmuşlardı.

GÖRÜŞÜLECEK KONULAR ARASINDA YAŞ SEBZE VE MEYVE İHRACATI DA VAR

Devlet başkanları, enerji anlaşmalarının yanı sıra beyaz et, yaş sebze ve meyve ihracatı, lojistik merkez yapımı, kara ve havayolu ulaşımı, yerel para birimleri ile ticaret ve gümrüklerde yaşanan bazı sorunları ele alınacak.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1744

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com