Rehber :
   
Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatı
Ortes Tesisat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.05.2010
Trabzon'un Maçka ilçesi her yıl ortalama 250 bine yakın ziyaretçi geliyor


Resmi Büyütmek İçin Tıklayınız Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Sümela Manastırı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda tarihi esere ev sahipliği yapan Trabzon'un Maçka ilçesini her yıl ortalama 250 bine yakın yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

 

 

''Türkiye'nin Davos''u olmaya aday ilçede turistik konaklama tesislerinin yetersizliği en önemli sorun olarak ortaya çıkıyor. Tesis sayısı ve konaklama kapasitesinin artırılmasının yöre turizmine ivme kazandıracağı belirtiliyor.

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda tarihi ve doğal güzellikleri içinde barındıran ilçenin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirtti.

Trabzon'a gelen turistlerin mutlaka kent merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Maçka ilçesini ile ilçenin Altındere Vadisinde yoğunlaşan tarihi eserleri, doğal güzellikleri ziyaret ettiğini ifade eden Genç, ''Maçka, Trabzon'da tarihi eserler bakımından en zengin ilçe. Sümela Manastırı'nın yanı sıra Vazelon, Kuştul manastırları ile tarihi kiliseler de ilçemiz sınırları içinde yer alıyor'' dedi.

''DAHA UZUN SÜRELİ KONAKLAMA YAPILABİLİR''

Maçka'nın sadece Trabzon'un değil, bölgenin ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geleceğini ifade eden Genç, şunları kaydetti:

''İlçemizi her yıl ortalama 250 bine yakın yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Buna karşılık yatak kapasitemiz 600 dolayında. Bu kapasitesinin arttırılması lazım. İlçede ortalama 3-4 bin turistik yatak bulunması gerekiyor. Bu, yayla kentlerle, bungalov evlerle, pansiyonculukla gerçekleşebilir. Böylece ilçemizi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler daha fazla konaklama imkanına sahip olabilirler'' diye konuştu.

MAÇKA'YI DAVOS YAPMA İDDİASI

Trabzon'a hava, kara ve deniz yoluyla çok rahatlıkla ulaşılabildiğine dikkati çeken Genç, bunun turizm potansiyelini artırmak açısından büyük avantaj olduğunu dile getirdi.

İsviçre'de Alpler'e sırtını dayamış küçük bir dağ kasabası olan Davos'un turizm potansiyeline dikkati çeken Genç, ''Maçka'yı Davos yapma düşüncemiz her geçen gün daha da kuvvetleniyor. Davos'ta olmayan bir çok özelliği barındırdığımızı sürekli söylüyoruz. Bu özelikler de bizi oradan daha avantajlı kılıyor'' dedi.

Genç, özellikle kongre turizmiyle öne çıkan Davos'un turizm potansiyelini yakalayabilmeleri için otellerle birlikte kongre ve toplantı salonu sayısının da artırılması gerektiğini vurguladı.

Toplam Okunma Sayısı : 2029

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com