Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.05.2010
Trabzon, AR - GE Merkezi'ni gündemine aldı...


Günümüzde teknolojik ve bilimsel çalışmalar ışığında oluşturulan ürünlerin rekabet üstünlüğü ve pazar paylarının genişlemesi ile ekonomik kalkınmada itici güç oluşturması Trabzon’unda hedefine yerleşti. Bu amaçla TTSO ve KTÜ işbirliğinde Trabzon Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni hayata geçirilmesinin ardından şimdi de daha üst düzeyde desteklerin bulunduğu Ar-Ge Merkezi gündeme alındı.

TRABZON TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ ALTYAPISI TAMAMLANDI, SIRADA AR-GE MERKEZİ İÇİN KOLLAR SIVANDI

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca ciddi destekler sunulan AR-Ge Merkezlerinden birinin Trabzon’da oluşturulması için ön hazırlık çalışmalarına adım atıldı. AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon’daki IPA projeleri bilgilendirme toplantısında gündeme getirdiği AR-GE Merkezi’nin kurulmasını TTSO ve KTÜ ile paylaştı. Görüşmede ön hazırlık çalışmalarının başlatılması kararı alındı.

PROF.DR. CEVDET ERDÖL ÖNERDİ: AR-GE MERKEZİ TRABZON’A KURULMALI

Trabzon Milletvekili Prof.Dr. Cevdet Erdöl, yüzde 75-80 oranında Ar-GE Merkezlerine sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca destek sağlandığını anımsattı. Türkiye’deki birçok sanayi kuruluşunun Ar-GE Merkezi çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, “Bu merkez bünyesinde en az  50 den fazla araştırma ve geliştirme personeli bulundurulması şartı var.  Trabzon Ar-GE Merkezi, bölgeye çok şey kazandırır. Özellikle, gemi sanayi başta olmak üzere benzeri sektörlerde yazılım ve dizayn üzerine yenilikler düşünülmeli. İhracat hedeflenmelidir.” önerisini getirdi.

TTSO BAŞKANI HACISALİHOĞLU: TRABZON EKONOMİSİ AR-GE İLE ÜSTÜN ÜRÜNLER İLE ÜRETMELİDİR

TTSO ile KTÜ arasında kurulan işbirliği doğrultusunda Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin kurularak hayata geçirildiğini belirten Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Ar-GE Merkezi’nin de bölgeye kazandırılmasının gerekli olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Hacısalihoğlu, dünya genelinde yenilik taşıyan ürünlerin ekonomik katma değer yarattığını, Trabzon ve bölge sanayisi içinde bu yöndeki yapılanmaların geliştirilmesi gerektiğini savundu.

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin altyapısının tamamlanmasıyla birlikte özel sektör ve akademisyenlerin ortak çalışmalarına imkan verdiğini, Ar-Ge Merkezi ile de Trabzon’un yenilikçilik faaliyetlerini daha ileri seviyeye taşıyabileceğini ifade etti.

SANAYİ AR-GE GENEL MÜDÜRÜ TRABZON A DAVET EDİLİYOR

Toplantıda, Ar-GE Merkezi hakkında daha detaylı bilgi edinilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Ar-Ge Genel Müdürü Yusuf Ziya Karabulut Trabzon’a davet edilecek. Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin birinci tanıtım toplantısı kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte Ar-GE Merkezi’de gündeme getirilecek.

 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2249

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com